Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Obrázkové vysvědčení

Letos mám hodně dětí a byl koronavirus. Ne všichni měly tu šanci náboženství dokončit normálně, ač jsme oficiálně výuku nepřerušili (do března škola - do května You tube - přes květen fara - od posledního týdne v květnu v Partutovicích škola, jinak dál fara), tak doufám, že alespoň na výletě nás bude co nejvíc.

 

Už kolem dne dětí jsem si říkal, že by bylo dobře v rámci vysvědčení shrnout nějak to, co jsme si probírali v obrázcích a jelikož jsem mnoho dětí od začátku mimořádného stavu dosud ještě neviděl, nebylo by spravedlivé každému napsat jeho originální vysvědčení, rozhodl jsem se napsat hromadně všem a hromadně udělit známku jako rozhřešení, když není jiná pořádná možnost.

 

Navíc jsem si často říkal, že když děláme pracovní listy, má to hodnotu jen vymalovaného papíru, který se často ztrácí. Když však na jednom vysvědčení mají obrázky z celého roku, mohou se k tomu i vracet a je z toho docela dobrý výstup za celý rok snažení.

 

Děti rády vymalovávají, takže kromě toho, co jsem vymaloval i s pomocí některých dětí, je i stránka, kterou si mohou sami doma vymalovat - nikoli však za domácí úkol.

 

Další důvod k psaní vysvědčení pro každého stejné je i časový, byť, a ještě dnes, 24.6., ráno jsem o tom přemýšlel, bych každému byl schopen napsat povzbuzení jako loni, avšak řekl jsem si, že při osobním předání každému mohu říci něco speciálně pro něj a zůstane to mezi námi. 

 

Výběr obrázků, ale to katecheté vědí, není čistě náhodný, je sestaven ze zábavnějších a podstatných hodin celého roku a neměl by být závěrečnou písemkou.

 

Takže na vysvědčení 

mají celý rok náboženství v obrázcích.

 

https://www.signaly.cz/fotky/77532/1657433

 

https://www.signaly.cz/fotky/77532/1657434

 

Omlouvám se, že píšu něco, co napadne úplně každého, nejen katechetu začátečníka, jako naprostá samozřejmost. 

 

Je přece samozřejmostí a nutností dětem ve škole předávat víru a pak to završit dobrým vysvědčením.

 

Na vysvědčení je dobrá příležitost říci dětem něco krásného do prázdnin a povzbudit je pro nadcházející školní rok, ale to je další samozřejmost, kterou každý ví.

 

Zobrazeno 644×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio