Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Stránky pro tvorbu kalendáře

Od r. 2008 jsem spoluvytvářel, často i spíše vytvářel kalendáře. Vždycky se v tom našla nějaká ta chybka. Když jsme od r. 2011 do r. 2020 dělali za děkanát Hranice stolní kalendář, zadávali jsme to v tiskárně v Mohelnici. Tam podle katoliku.cz měli kalendárium nastavené. 

 

Nedávno mi volala paní z Lipníka a ptala se mě na to, rád jsem na ně poukázal, spolupráce s tiskárnou byla výborná, horší už to bylo se sbíráním fotek pro kalendář a také sbíráním akcí. Byl to boj zhruba od této doby až do často října.

 

Letos, přestože dělám taky diplomku a vrcholím studium teologie, ještě pořád průběžně se věnuji také kalendáři. Když jsem sbíral světce, chtěl jsem si udělat takový katalog svatých, kde bych ke každému měl obrázek a pár dat. Vznikla z toho už skoro hotová věc, na které se však průběžně pracuje, myslím si však, že po státnicích už bude vše potřebné hotovo:https://vvrh.signaly.cz/2208/hrdinove-nebe

 

I když už jsem v Zubří, přece dál spolupracuji s o. Radomírem na tvorbě kalendáře zase pro jeho farnosti, ale už jen tak, že kontroluji především to, aby měl v pořádku církevní kalendárium. Letos na podzim jsem se rozhodl a pomalu už taky dokončuji, že ke každému dni přidělím světce, tak jak to bývá v kalendáriu. Odrazil jsem to v kalendáři pro letošní rok, který sice bez obrázků, ale mám tady: https://www.signaly.cz/fotky/86460

 

A protože běžný kalendář obsahuje i civilní svátky, tak před postní dobou jsem na svém blogu napsal ke každému dni, kdy se žádný světec ani svátek neslaví, světce, kteří jsou zapsáni v kalendáři a taky si zapsal ony civilní svátky. Takže kalendář na příští rok už mám tak trochu předpřipravený, ač ještě chybí kus. 

 

Leden a únor: https://vvrh.signaly.cz/2302/dny-kdy-neslavime-svetce-leden-a-unor

Březen a duben: https://vvrh.signaly.cz/2302/dny-kdy-neslavime-svate-brezen-a-duben

Květen a červen: https://vvrh.signaly.cz/2302/vsedni-dny-se-svetci-ktere-bezne-neslavime-kveten-a-cerven

Červenec a srpen: https://vvrh.signaly.cz/2303/dny-zpravidla-v-zelene-barve-cervenec-a-srpen

Září a říjen: https://vvrh.signaly.cz/2303/ferialni-dny-v-zari-a-rijnu

Listopad a prosinec:  https://vvrh.signaly.cz/2304/vsedni-dny-v-listopadu-a-prosinci

 

Na Wikipedii jsem našel také seznam českých světců: https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_%C4%8Desk%C3%BDch_sv%C4%9Btc%C5%AF

Zobrazeno 354×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio