Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

První příprava na státnice

Tak, a je to tady, tedy doufám, že tak, prostě čekají mě vrcholy vyšší, než Everest, protože se týkají výšek teologických a ty jsou nad nebesy.

 

Možná jsem mohl začít kapánek dřív, ale v tomto období mnoho studentů dělá jistě mnohem pečlivěji, než já, to, co já - chystá se na zkoušky a doufá v jejich úspěšnost. Mnoho studentů teď právě v tyto chvíle potřebuje modlitby, tak se jímám o památce sv. Josefa, dělníka a na přímluvu mnohých svatých, v mém případě i sv. Jana M. Vianneye, o to žádat.

 

Začal jsem na sv. Josefa, dělníka, s tím, že také pro mě to bude slušná dřina. Dnes jsem si tak prošel všechny státnicová témata, abych z toho neměl takový strach a teď po vytisknutí a prohlédnutí všeho potřebného, v 16:00 už jdu spočnout, protože v 18:00 bude májová. 

 

Tento plátek s žádostí o modlitbu vydám však až budou vydány předpřiravené články, kterých v květnu už mám taky strašně moc. V té době snad už budu mít s předsevzetím na každý den mimo neděle, snad i něco slušně nastudováno.

Zobrazeno 321×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Dnes mám předsevzetí dočíst poslední 3 morální témata a pak se začít učit hlouběji, jsou vypsané už termíny. Pan kostelník dnes připomněl, že je výročí osvobození Zubří.


Matko Boží, díky tobě
máme mír i v této době,
když po válce, která byla,
jsi usmíření vyprosila.

I když není všude klid,
chceme přece v míru žít,
válek všech se varovat,
udržovat pokoj, řád.

Bůh nám lásku ukázal,
Syna svého z lásky dal
a Matku, která přimlouvá se,
bychom došli k věčné spáse.

K tomu mám i článek, který jsem tu kdysi napsal: https://vvrh.signaly.cz/2105/svatek-sidliste

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak přece jen se mi podařilo si přečíst základní literaturu, i když jsem nedobrovolně 3 hodiny věnoval člověku, který si vynutil pomoc, o čemž asi taky napíšu krátký článek "Potřební nebo nepotřební?", ale i ten potřebuje čas, tak alespoň tuto okrajovou poznámku.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio