Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Stížnost na průběh prezidentských voleb

18. 1. 2023 0:00

Jako volič jsem zvyklý, že nemám volební lístky. Příčina je prostá, než dojedu domů, někam se zašantročí a já svoje nenajdu nebo nevím, že jsou moje. To je má první stížnost, ale už si určitě naše drahá václavovská volební komise zvykla, že volební lístky prostě nenosím a žádám si je v místnosti.

 

Letos kupodivu začali včas, byl jsem ve 14:00, ale ač tomu tak bylo, nebyl jsem první volič, starší manželský pár mě předešel a já zcela nezvykle musel čekat dlouhou frontu. Synovce volit nenechali, přestože měl občanku, ale ještě ne plnoletost. On jediný z naší rodiny byl u voleb 3x, pokaždé s někým jiným.

 

Za dobrou volbu prezidenta jsme se poctivě modlili, dokonce jsem si ji napsal jako básničku, kterou si jako vždy moc nepamatuji, ale myslel jsem na volby nejméně několikrát denně, přesto však můj kandidát se dostal až na 4. místě a předčila ho žena, všechna čest ženám, které si ještě nejsme schopni zvolit, ale vypadá to, že se dobře učíme, tak snad příště.

 

Na druhou stranu musím říci, že to dopadlo relativně dobře, chudák extrémista Bašta bude muset pokorně zůstat poslancem, který se vytahoval na prezidenta. Sportovní komentátor do toho dal všechny své síly, takže obohatil ty volby humorem, kterého však Zíma moc neměl, takže byl nudný. Hilšer i Fischer budou dále pokračovat v senátu jako vynikající senátoři.

 

Považuji za naprosto skandální a idiotské chování současné hlavy státu, která už neví, kde jí hlava stojí a vytváří naprosto nesmyslné a lživé propagandy jako že 2. v pořadí Babiš je občanským kandidátem, přitom je to kandidát, kterého chce a financuje strana ANO a samozřejmě velmi zkušený komunista. Ano, soudruh prezident je mu vděčný, že mohl zůstat prezidentem. 

 

Naproti tomu občanského kandidáta, který nepopírá svou komunistickou minulost, což je pochopitelně velmi velice vážné, nakolik se snaží sdělit, že se polepšil, ano občanského kandidáta, který si vydřel velké množství podpisů občanů, pan soudruh prezident označuje jako vládního a protikandidát se snaží poukázat, že jako generál bude žádat válku, kdežto, že on zařídí mír, přičemž se snaží o rozbroje a lži, když nakonec prezident nemá co rozpoutávat válku, nejsme v Rusku. 

 

Soudruh prezident se bojí generála, protože jako prezident naprosto  bezpříkladně, jak řečeno z volební debaty na Nově, což se mě líbilo, si zprivatizoval prezidentskou funkci sám pro sebe. Nikdy nechtěl být prezidentem ČR, chtěl pouze pro svou zábavu zneužít moc prezidenta a pomstít se odpůrcům, a jak ve stejné debatě podotknuto, ČR to s důstojností přežila a prezident se do historie zapíše jak tragikomická postava českých dějin. Nenajde se vůbec nic, co by ve svém úřadě a vůbec v celé historii své politické kariéry udělal správně ani se nenajde nic, čím by neškodil ČR.

 

Takováto osobnost našeho prezidenta, nejhoršího prezidenta jakého si historie pamatuje od T.G. Masaryka a vůbec nejhoršího pána Pražského hradu v jeho historii, když vyvýší přednosti kandidáta, kterého chce volit, tak spíše odradí od stejné volby, takže ve volbě mezi nevinným mafiánem a provinilým generálem mi nezbyde nic jiného, než volit provinilého generála, který ví, že má máslo na hlavě a o to pokorněji, můžeme doufat, snad bude vládnout, než dokonalý kandidát, který nic zlého neudělal, ale co dobrého, no - zatím jedna ruka se současným prezidentem, tak ať neskončíme ještě hůře.

 

Je tedy jasné, že současný prezident Miloš Zeman buď nemyslí, on vlastně nikdy nemyslel, protože i jeho státnické projevy byly věty plné nesmyslů, nedokázal ani popřát vánoční svátky a dokonce hrozil od stromečku, že, jen několik málo nevýrazných příkladů, a prý velký rétor, spíše však chudák, který si zaslouží už jen litovat, že jeho slovo nemá váhu ani nemluvněte, u kterého všichni mají radost, že promluví. Když promluví Miloš Zeman, je to národní tragédie a ohrožení národa.

 

Je nevýhodou těch voleb, že jsou téměř nutně dvoukolové. Mohla by být možná změna, kdyby nepostupující po svém výsledku předali svá procenta a ušetřilo by se velké množství finančních prostředků, protože zpravidla vítěz by byl jasný hned. Ale to by bylo možná nefér vůči voličům, kteří by nakonec zvolili třeba i jinak a také, aby se zabránilo dohadům o důvěře voličů. 

 

V druhé volbě, což si myslím u Miloše Zemana, by takový kandidát, který nezískal 50% voličů ihned, měl okamžitě rezignovat, vědom si nedostatečné důvěry svých občanů, kterým tehdy 5 let už údajně sloužil, ale sami občané mu dali najevo, že o něj nestojí. Proto mám k Miloši Zemanovi také takový despekt, protože on každého občana bral za nižšího, než byl sám, podle jeho slov jsme "spodních deset miliónů." Tak vlastně ukázal, že mu jde výhradně jen o sebe.

 

Tak tedy musíme do druhého kola, kde se rozhodne. V tuto chvíli už je asi jedno, ostatně tak jsem k těm volbám letos přistupoval, kdo nakonec bude tím vítězem. Přesto však moje volba je jasná a svobodná. 

 

Modlit za volbu prezidenta se musíme stále a snad si zvolíme lépe a ač se to některým nezdá, není to volba mezi dvěma zly, ani volba mezi dobrem a zlem, ale mezi dvěma kandidáty, kteří v sobě mají jak dobré, tak zlé. Čím víc na sebe budou házet špíny, tím horší bude výsledek pro národ.

 

Kéž by dokázali nejen vést kampaň dobře, ale také opravdu sloužit ČR tak, jak je to na tom praporu, aby "Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí." Na to nemůže být prezident sám, k tomu mu musí pomoci celý národ.

 

Kéž tedy ty volby národ sjednotí. Současný prezident rozděloval a ničil vše, nač přišel, tak kéž to ten budoucí napraví. Kdo z těch dvou kandidátů rozděluje a ničí, vidíme v přímém přenosu. Tak to sledujme a podle toho volme, ne podle prezidenta, který neví, co je dobré a co zlé. Přestal to rozeznávat a zaslouží si důchod. 

 

Podstata tedy je, že když teď máme špatného prezidenta, pojďme si zvolit někoho lepšího a toho špatného nechme být alespoň dobrým člověkem, když už to jako prezident totálně zbabral.

 

Ten, který bude zvolen bude rozhodně lepší a jak i kandidáti říkali, nevezme si nic z toho současného. Ať máme budoucnost s nadějí, je potřeba jít demokratickou cestou k volbám a zvolenému pak popřát hodně štěstí.

 

Bude-li budoucí prezident zachovávat dobré hodnoty, jistě vrátí zemi dobrou osobnost prezidenta, ať už to bude generál nebo mafián. Lepší volbu jsme si teď nezasloužili a to je poslední moje stížnost k těm volbám.

 

Budu muset významně ustoupit také v tom, že prezident asi nebude katolík, ale mám radost, možná budeme mít příkladnou a spořádanou hodnotu v manželství, což zastupuje jen Petr Pavel, pokud vím, protože Andrej Babiš je rozvedený a současnou manželku má krátce, oba splňují předpoklad "prezidentského pohlaví", přičemž se pomalu formuji k názoru, že na ženu se ČR připraví nejdříve za 20 let, možná lehce dříve, jak ukázaly preference Nerudové nebo Slováci, když už si zvolili Čaputovou.

 

Rozvedení prezidenti byli vlastně jen Husák, který většinu času v úřadě už strávil bez ženy a Zeman. Husák byl nemastný, neslaný, Zeman katastrofa pro národ. Od Babiše tak nemůžeme čekat nic dobrého, když tento základní předpoklad nesplňuje.

 

Nábožensky mám pocit, že Babiš jako Slovák by mohl být katolík, ovšem pak v neregulérním svazku a Pavel podle místa narození a politické kariéry snad ani vyznání nemá, takže v tom bude asi jeden z mála, pokud vůbec  někdy jsme měli prezidenta bez vyznání.

 

Můj osobní a zcela základní požadavek na budoucího prezidenta je, aby na rozdíl od neschopného Ing. Miloše Zemana dokázal účinně pozvat papeže do naší země. Prezident Zeman byl vůči církvi drzý a možná právě proto jeho pozvání papeže Františka, jakože asi nějaké poslal, se zcela minulo účinkem, zatímco Slováci po krátké době prezidentky Čaputové mohli na svém území papeže uvítat a mohl jsem být u toho. Zeman je první prezident ČR, ke kterému nepřijel papež na návštěvu. A nevím, zda Babiš bude schopný papeže vůbec pozvat, proto raději důvěřuji tomu, kdo už papeže viděl sic nic nevím o jeho víře.

 

Nemohu si stěžovat, že nemám, koho bych volil. Všechna výše napsaná jedovatá slova jsou mým dobře míněným názorem. Byť ze 3/4 textu minimálně osočuji pana prezidenta Zemana, jako prezidenta ho osočuji jistě oprávněně, ale jako člověku Zemanovi mu přeji, aby byl dobrým člověkem, kterým ve skrytosti určitě je. Kandidáty beru jako kandidáty tak, jak vystupují, ti nejbližší však jistě vědí, jací jsou to úžasní lidé.

 

Takže po vyřčení stížností, s nadšením do voleb, to ovšem jako vždy, protože volič jsem byl vždycky nadšený.

 

Jako církev vidí potřebu jednoty mezi křesťany, tak naše společnost potřebuje být soudržná a jednotná v dobru, proto i následující volby bych rád svěřil přímluvě Panny Marie, Matky jednoty křesťanů.

Zobrazeno 614×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Podle vyhotovení volební kalkulačky bych snad měl připustit náhledy A. Babiše, ale po vědomé úpravě názorů, kde bych neměl problém s opakem mě vyšel podstatně lépe Petr Pavel. Z těch otázek jsem upravoval třeba zavedení Eura, které si mi moc nelíbí, protože naše koruna je krásná, ale s opačným ideálem problém nemám, protože na to má prezident moc malý vliv. Asi bych zbytečně netlačil vlajku Ukrajiny na Pražský hrad, ale to je totální prkotina, co ta kalkulačka řeší.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio