Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Pastorační plán ve farnosti

Jednou z věcí, kterou pastorační rada dělá, je pastorační plán na rok. Otec Pavel to naplánoval, rada schválila a je na tom vidět, že Zubří je skutečně farností živou. Všechny akce jsou v kalendáři na webu. Je to perfektní. Dá to trochu práce, která za tím není vidět. Výsledkem je jen jakýsi seznam, který se během roku naplní.

 

Tak jsem zjistil, jak užitečné je dělat si každoroční kalendáře. Vím, že existují o tom pochybnosti, že věnovat čas vytvářením kalendáře je zbytečné maření času. Ale opravdu tomu tak není. 

 

Není to sice úplně práce s lidmi, ale s tabulkami, které dávají jistý přehled o tom, jak trávíme čas života ve farnosti.

 

Na církvi se mi nejvíc líbí, že dokáže slavit s ostatními, že dokáže druhé někam pozvat, že nezapomíná na věčnost tomu, komu vděčí za to, že tady je a že je dobře, že je.

 

Samozřejmě, že i jinak mám jak trávit čas. Vůbec se nenudím. Někdy mám i ten pocit, že toho je i na mě moc a že nemám moc času na vlastní soukromí. 

 

To si však nechci stěžovat. Jsem na volné noze a taky osobní program si plánuji sám, i když je někdy napnutý jako kšandy. Ale jsem taky rád, že v církvi se nemá člověk jak nudit, i když někteří naznačují, jak málo se toho dělá.

 

Děláme hodně a děláme, co můžeme. Teď ještě, aby to bylo v rukou Božích.

 

Tak, když jsem ten plán dal dohromady necelých 14 dní od jednání pastorační rady, tak se o něj taky podělím:

https://www.farnostzubri.cz/2024/02/23/pastoracni-plan-na-rok-2024/

 

 

 

 

Zobrazeno 66×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio