Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Dva měsíce vlastního sledování

V říjnu 2023 jsem se rozhodl zapisovat si svou denní modlitbu růžence a systematicky se růženec modlit. Ono zapisování se trochu rozšířilo o další části, kdy jsem taky získal potřebu zjistit, zda a kde "ztrácím čas" a tak jsem si dělal i během listopadu takový přehled toho, co vše dělám ve vlastní duchovní oblasti a hlavně jsem se potřeboval zaměřit na to, abych napsal svou diplomovou práci.

 

Zjistil jsem, že mi to docela pomohlo a tak jsem si udělal ještě i adventní a vánoční deník, který se však bude zabývat jen těmi duchovními věcmi, které dělám ve farnosti a také diplomovou prací. 

 

Je to pro mě velmi motivační.

 

Nechci si vést svůj jakýsi kalendář, který si běžně lidé vedou často přes "strýčka googla", stále si své věci pamatuji a nemám potřebu si je zapisovat, abych na něco nezapomněl. 

 

Spíše jsem získal potřebu si to zapisovat jinak, abych věděl, že to mám zapsané a že to chci udělat.

 

Ano, poslední dobou jsem trpěl i jistou demotivací, když mi někteří farníci dávali najevo, že nejsem ve farnosti užitečný, ale ten kalendář nemá být důkazem mé užitečnosti, ale skutečně mě to motivuje k tomu, abych se dokázal zpětně podívat na to, co konám a abych měl větší motivaci to, co jsem si předsevzal naplnit.

 

Mezi tím vším také vytvářím kalendář na příští rok pro naše ministranty i pro sebe, zde na to odkazy: https://www.signaly.cz/fotky/88758 a https://vvrh.signaly.cz/2311/kalendar-na-rok-2024

 

No, a tady také odkazy, jak jsem si začal zapisovat svůj život ve farnosti: říjen 2023 - https://vvrh.signaly.cz/2310/ruzencovy-rozpis-v-ruzencovem-mesici a listopad 2023 - https://vvrh.signaly.cz/2310/dni-dusickoveho-mesice - to jsou tedy ty dva měsíce vlastního sledování.

 

A pak ještě duchovní kalendář, do kterého jen vyplňuji předepsané části, takový ten kalendář pro mě nyní také velmi užitečný, který vyplňuji nyní: https://vvrh.signaly.cz/2311/muj-prosincovy-tedy-adventni-a-vanocni-kalendar-2023

 

Dáno o památce sv. Mikuláše, biskupa, tedy ve středu 6.12. 2023.

Zobrazeno 120×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio