Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Růženec v koupelích

Rádi a relativně často zavítáme s o. Pavlem do Rajeckých Teplic na koupele. Tentokrát náš program na Slovensko byl poněkud delší https://vvrh.signaly.cz/2309/10-euro a po pravdě se mě moc koupat nechtělo, protože zdravotně jsem se na to moc necítil, prostě přichází podzim a relativně stárnu, aspoň co pohybové stránky se týče, je to trochu více znát.

 

A tak po lehkém jídle (kačicy) jsme vstoupili do lázní, převlékl jsem se a napadlo mě, že ty 2 hodiny vyplním růžencem a růženec mi bude i měřítkem času v jednotlivých bazénech. 

 

Po prvním teplém bazénu mě fakt bylo těžko, ale do studeného bych nešel, bojím se křečí, které na mě v tento čas docela přicházejí a občas mi brání i v kvalitnějším spánku. Tak jsem po první teplé koupeli šel ještě do teplejší a pak teprve do trochu chladnější. V každém tom bazénu jsem prožil po dvou desátcích růžence, u toho nejteplejšího jen jeden a pak mě po dalším kole napadlo po nejteplejším bazénku to zkusit do nejstudenějšího, jen proběhnout a pak do toho středního a tak podobně jsem koloval celé dvě hodiny.

 

Výsledek byl zajímavý: růženec jsem pěkně porozjímal, tedy 6x otočil do kola, protože radostný - světla - bolestný - slavný - pak za duše v očistci, svůj desátek za Antiochii a 3 volné a pak ještě korunku k Božímu milosrdenství a ...

 

Podařilo se, že po růženci v lázních jsem vyšel zdravější na těle i na duši.

 

A konec konců i s divadlem v Bratislavě, které bylo velmi profesionální, zajímavé a originální jsem prožil nádherný den.

 

Ještě jsem si uvědomil, že na tom divadle jsme byli blízko centra Bratislavy, ale v místě skutečně socialistickém, kde se snad zastavil čas - nevzhledná socialistická budova zakopaná někde v uličce, výhledy na město naprosto mizerné, takže divadlo z prostředí socialismu bylo přesně tam, kde mělo být a ještě nás těmi kolejemi protáhli tak, že jsme se asi 4x stěhovali do různých prostor, z nichž každá vypadala opravdu jako z té doby. No a těch 10 eur je mi pořád záhadou, když za dvou hodinové představení vybrali jen něco okolo 500 eur, což není mnoho ani na herce, natož na prostory, ve kterých se to odehrávalo. S divadlem jako takovým jsem byl velmi spokojený.

Zobrazeno 108×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio