Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Kalendář pro ministranty 2023/24

Je čas, kdy se vydávají nové kalendáře. Jak už zde psáno moc krát, od r. 2006 každý rok zpracovávám nějaký kalendář. Po loňské dobré zkušenosti s tím, že se ministranti zapisují, když vidím, že je to ke službě také motivuje, protože mají přehled v tom kdo a kolik slouží a jelikož hlavní odměna byla pro všechny stejná v podobě ministrantského putovního tábora, rozhodl jsem se, že pro další školní rok si to trochu zjednoduším, když už mám ty formuláře na kalendář.

 

Místo loňského podpisového archu, kde se operativně zaznamenával pořad mší svatých, vydám pro místní potřeby liturgický kalendář, kde i pro ministranty budou základní informace o tom, jaký bude formulář, což je praktické hlavně pro misálisty, ale obecně pro liturgickou formaci ministrantů a taky nějaký ten obrázek ze života ministrantů.

 

Loňská soutěž se trochu zjednodušila - razítka se nekonaly, uvažuji, že možná jednodušší budou nálepky, protože ty se dají jednoduše vytisknout a nemusí se moc vyrábět, ale zatím zůstaneme u praktických podpisů, na které si ministranti myslí už sami a mají tak ještě malý úkol po mši svaté místo uklízení knih a nádob, což bývá ve farnostech, kde to nedělá kostelník - mimochodem kostelníka v Zubří máme úžasného.

 

Co se týče zdravého ministrantského soutěžení, pojedeme principiálně podle loňských pravidel, vč. pravidelných ministrantských schůzek, je s tím dobrá zkušenost: https://vvrh.signaly.cz/2210/ministrantska-soutez-v-zubri

 

Kalendář některé věci, hlavně, co se týče sčítání a vydávání nového listu značně zjednoduší, protože kalendářové listy už jsou připraveny, je to velmi rychlá záležitost: https://vvrh.signaly.cz/2303/stranky-pro-tvorbu-kalendare

 

Ano, je tu i trošku vidět, že můj blog je poněkud nabobtnalý, že často s ním pracuji a odkazuji na jiné stránky, tak je pro mě praktické uvést občas odkazový řádek - kalendář tohoto roku, ze kterého už je prakticky nachystáno na rok příští: https://www.signaly.cz/fotky/86460

 

Co se týče vybraných fotek, tak pro začátek si zopakujeme letošní akce či akce minulého školního roku a po Novém roce budou v novém kalendáři také akce, které budou do letošních Vánoc, čerpat budu i z farních stránek: https://www.farnostzubri.cz/galerie/vareni-na-fare/

 

Jak konkrétně však bude vypadat náš ministrantský kalendář, nechám prozatím jako vnitřní věc. Forma bude na 1 straně A4 prvních 15 dní měsíce a na další straně zbytek, asi tak, jak na obrázku:

 

 

Zobrazeno 162×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio