Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

1225 - narození sv. Tomáše Akvinského

Nadpis naláká asi hodně, ale nečekejte od tohoto článku, že budu vykládat andělského učitele - sv. Tomáše Akvinského, na to jsou lidé mnohem povolanější a že se roku 1225 narodil, to jsem zjistil zcela náhodou zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/1225

 

Nebudu se ani nijak rozepisovat nad rokem 1225, i když to musela být úžasná doba, když vznikalo město Hradec Králové. V tomto článku mi půjde o úplně jinou veličinu, kterou jistě pochopí čtenář z jiného článku mého blogu, tedy tohoto: https://vvrh.signaly.cz/2208/mam-kralovske-kolo

 

Ano, moje královské kolo bude mít dnes rok, protože jsem ho kupoval v pondělí odpoledne 22.8. 2022, o památce Panny Marie, Královny a do roka bez dne, tedy k dnešní památce sv. papeže Pia X., jsem najel oněch 1225km na tomto kole, který je mým spolehlivým pastoračním asistentem.

 

Královské kolo je to taky tím, že je i královsky drahé, protože podle počtu km jsem toho zas tak moc nenajel, jen v průměru 102 km za měsíc, což v jistých časech se blížilo běžné týdenní normě a co mé předchozí kolo, o kterém je také řeč zas v jiném odkazu, na který odkazuje článek o královském kole, ale je pravda, že za tu dobu jsem kolo několikrát nepoužíval kvůli počasí či kvůli zasádrované ruce.

 

Co se týče způsobu využití, tak nejdelší trasu, co kolo ujelo několikrát, bylo asi do vzdálenosti 15 km tam, tedy kolem 40 km v jednom dni, většinou cíl byl pracovní, ale i odpočinkový, na růženec, do kostela, za věřícími, za turistikou spíš výjimečně.

 

S kolem jsem spokojený docela dost, nechal jsem ho řádně spravovat v servisu - jen občas mě trochu pozlobila přehazovačka, ale vyjel jsem zatím každý kopec a baterka vydrží podle způsobu používání na jedno nabití asi 60 km, takže v tomto příhodném čase nabíjím kolo asi tak ob den, nicméně je i čas dovolených, takže když jsem byl pryč, kolo zpravidla stálo.

 

Koupě to byla tedy velmi výhodná a využití skvělé. Zatím jsem neletěl přes řídítka, Bohu díky! Helmu používám a při rychlosti kola mě občas překvapilo nějaké to protijedoucí vozidlo, ale vždy jsem to nějak vykličkoval. Povšimnul jsem si, že při řízení kola jsem trochu agresivnější, než jsem byl na San Francisco a San Francisco používám podstatně méně, nicméně na výletě, kde jsem byl s tatínky a dětmi, nebylo královské kolo příliš praktické, tudíž se použilo San Francisco: https://vvrh.signaly.cz/2308/s-tebou-me-bavi-svet-aneb-tatove-s-detmi-a-mojzisem

 

A tak tuto chválu kola ukončím asi speciálním videem, které tady bude.

Zobrazeno 95×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio