Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

čas na nový kalendář 2023

V předvečer první adventní

nový kalendář kompletní.

 

V letech, co jsem byl v Drahotuších, jsme ze začátku dělali pastorační plány, velmi rychle potom vzniknul kalendář ve formátu A3 na celý rok a od r. 2011 jsme dělali stolní kalendář pro děkanát Hranice, z nich poslední vyšel na rok 2019.

 

Já jsem si první kalendář udělal počítačově ještě v Rychnově v r. 2004. Teď, co jsem v Zubří a o. Radomír v Krásensku, nepřestali jsme s touto zálibou. A tak vznikají nové a nové kalendáře, v nich má každý den své originální místo.

 

Když to byly kalendáře formátu A3, vycházely kolem dušiček, nejpozději na první neděli adventní. Stolní kalendáře jsme museli mít nejpozději do dušiček, protože normálně se dá pořídit kalendář na následující rok snad už v srpnu, ne-li dříve.

 

A tak taky letos se snažím nějak stihnout udělat kalendář na podkladě toho, který mi o. Radomír pro své farnosti zaslal k připomínkám a rozhodl jsem se pro budoucnost také tam dát na každý den nějakého světce pochopitelně na podkladech zdrojových, když už k mnohým svatým mám své říkanky. 

 

Je to docela zajímavé odreagování v čase, kdy ještě mám dělat věci důležitější, jako třeba diplomku.

 

https://www.signaly.cz/fotky/86460

 

Zobrazeno 296×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio