Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Ministrantská soutěž v Zubří

3. 10. 2022 11:30

Letos jsme pro ministranty vymysleli, spolu s jáhnem Martinem a se souhlasem o. Pavla, takovou soutěž, v níž bychom chtěli více poukázat na potřebnost ministrantů a jejich služby u oltáře.

 

Každý měsíc bude mít svého patrona, začínáme sv. Václavem. Toho vždy probereme na ministrantské schůzce. Každý úkon ministranta kvalitně provedený bude za 1 razítko, s tím, že ze začátku to nebudou ještě razítka, protože je ještě nemáme, takže nejprve podpisy. To razítko si každý ministrant navrhne svoje a vyrobí se z gumy a tím pak bude razítkovat svoje účasti. 

 

Každý měsíc bude připraven rozpis bohoslužeb, na kterém si ministranti budou zaznamenávat svou účast. Zvlášť také na pohřby, svatby a křty a taky i na schůzky a další příležitosti. 

 

Po jistém počtu bodů bude nějaké motivační překvapení, možná i nějaký úkol, prostě překvapení. Předběžně ten první záchytný bod bude na 10 a pak dál se uvidí. 

 

To se bude také pravidelně vyhodnocovat a podle účastí také motivovat ministranty i k tomu, aby se zařadili tam, kde je to také více potřeba, např. v neděli, když jsou dvě mše svaté, aby na jedné nebyli všichni a na další nikdo. 

 

Cílem této soutěže také je, aby naši ministranti tvořili sehraný tým, který svou službu bere s radostí a upřímným srdcem a abychom také slyšeli Pánovo volání, jak ho slyšel evangelista Matouš: "Pojď za mnou!"

 

 

 

 

Zobrazeno 291×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio