Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Sázka, jak dopadnou Eurovolby

4. 6. 2024 10:44

Jako u každých voleb si dělám volební kalkulačku. Svobodně odpovídám na položené otázky, z nichž některým moc nerozumím a nevím, proč si je kdo pokládá a jinde se zase divím, co ze sebe EU dělá. 

 

Jsem pro Evropu, volil jsem tak a rozhodně si nemyslím, že by měla kterákoliv strana, která nechce být v Evropě vůbec kandidovat - když někde nechci být, tak se tam taky nehlásím! 

 

Z kandidátek tedy vím, koho rozhodně nevolit, z nichž na prvním místě je Konečná a její Stačilo. Strana, která chce otevřeně válčit by si spíše zasloužila zrušení a její registrovaní členové zákaz angažovat se v politice, protože jejich program je neslučitelný se zájmy lidí. Kdo je proti člověku, nemůže přece lidi zastupovat a hájit společné dobro, prostě otevřeně se hlásí k tomu, že dobro nehájí a nechtějí, že chtějí vládnout a mít moc. Pochopitelně stran tohoto typu kandiduje na naši malou zemi docela dost.

 

Hůře už se zodpovídá otázka koho volit, ale rozhodně je ve mě vůle volit a hodlám volit, ale hodlám volit dobře, tudíž volební kalkulačka nakolik je kvalitní, mi stejně nenařídí, abych volil podle jejich výsledků, ač se nad těmi výsledky mohu podivit. Přece jen lídři kandidátek museli odpovídat tak, aby se co nejvíce lidem zalíbili, takže rozhodně se mi nelíbí můj druhý pokus a KAN na prvním místě, ale ani mi není moc po chuti, když jsem viděl jeden politický spot ani koalice SPOLU, protože zbytečně ukazují nedobrou profesionalitu a letí na špek tomu, že by volby měly být o boji proti stranám, válce a migraci - ne, volby jsou do Evropského parlamentu a ten může nabídnout témata, ale rozhodně ne rozhodovat o všem, co se toho týče.

 

Koalici SPOLU budu pravděpodobně volit, vyšli mě se 71% v první volební kalkulačce, i když ne s nadšením, a vřele doufám, že vyhraje celé volební klání. Reálně vidím, že úspěšní budou i Piráti, Starostové nebo ANO a že budu zklamán možným úspěchem stran, které jsou proti duchu EU jako např. SPD Tomia Okamury. I těmto jako křesťan budu přát úspěch, ale jako občan jsem plně přesvědčen, že pokud se dostanou do Europarlamentu, tak to bude ke škodě naší zemi, podobně, když se tam dostane i ANO. 

 

Velmi mě mrzí, že euroskeptické strany mají vůbec tu drzost kandidovat tam, kde to chtějí pokud možno co nejrychleji rozbít. Myslím si, a to v těch otázkách nebylo, že by se mělo v parlamentu EU uzákonit, že volební uskupení, která mají program proti hodnotám EU by v žádném případě neměli kandidovat do orgánů EU, protože nedokáží ani v nejmenším hájit zájmy vlastního národa, za který kandidují. A pokud by šlo o možnost výstupu z EU, pak zvolené strany by museli jednoznačně prokázat, že naše účast v EU je proti zájmu národa, abychom nedopadli jako Velká Británie při Brexitu. 

 

Jako volič jsem se tedy alespoň pokusil zformulovat si přání, jak by mohly volby dopadnout a jak známo, nikdo do 5% voličského zájmu se do Europarlamentu nedostane.

 

Přišel jsem na tuto volební kalkulačku: https://eu2024.programydovoleb.cz/kalkulacka

 

Odhad výsledku eurovoleb

Náhodný odhad · 4. června


 

STRANA %
Spolu 27,08
ANO 23,07
Piráti 15,04
STAN SLK 9,02
ČSSD 4,0 
SPD Trikolora 4,0 
Přísaha a Motoristé 3,0 
Sen 21 a Volt 3,0 
SOCDEM 3,0 
Stačilo! 3,0 
Zelení 3,0 
KAN 1,0 
Levice 1,0 
mimozemstani.eu 1,0 
Zobrazeno 76×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio