Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Školní výlet s náboženstvím taky do ZOO

V Drahotuších jsme pravidelně každý rok dělaly školní výlety s náboženstvím jako 1 den místo školy na zcela různá místa, už nevím, jestli bych dal dohromady všech 15 školních výletů, podařil se i ten, který byl v koronavirovém roce, i když byl tenkrát podstatně skrovnější, jen do blízkého Spálova.

 

V Zubří jsem v tom pokračoval nebo resp. se započala tato tradice a myslím, že relativně úspěšně. Ten první byl taky v koronavirovém roce a proto pouze do Zašové a pouze s tehdy mými drahými třeťáky, tamní farář, o. Jiří pro nás přichystal adoraci. Další rok jsme jeli do Hranic, což bylo také docela nezapomenutelné, začali jsme mší svatou u Kostelíčka a loni na Sv. Hostýn, kde jsme spolu s dalšími poutníky byli na mši svaté.

 

Letos se otec Pavel rozhodl pro poutí místo Štípa a ZOO Lešná. Na těch výletech jsme v ZOO ještě nikdy nebyli, nicméně otec Pavel má k té ZOO svůj vztah (já mám ZOO taky rád, ale v Lešné jsem ještě nebyl - to není zpověď, protože to taky není hřích), nicméně v přihlášce měl i velmi zajímavý nápad, aby tam děti napsaly své oblíbené zvíře.

 

Rád jsem toho využil a ještě v náboženství, kde jsem jim rozdával přihlášky, jsem si s nimi zahrál takovou hru s oblíbenými zvířátky (ne pochopitelně s těmi, co jedí, i když já zrovna na tabuli jedno své oblíbené jedlé zvíře napsal). Napsal jsem tedy potají za zavřenýma očima dětí své, pak si volal jednoho po druhém a každý napsal své. Nakonec jsem tabuli otevřel a všichni viděli svá nejoblíbenější zvířátka, některá se opakovala, a dokonce poznali i to, a to bylo účelem hry, kdo které zvíře napsal a poznali i které zvíře jsem napsal já. Byla to taková poklidná aktivita stmelující kolektiv.

 

O tom našem školním výletu tu tedy dám info, ale prosím, ať se přihlašuje výhradně ten, kdo patří do spádu našich farností, tedy Zubří a Vidče.

 

Zobrazeno 192×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio