Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Modlit se růženec důstojně

Začal měsíc květen a s tím i májové pobožnosti. V Zubří zase budou bývat také venku podle rozpisu, na který jsou farníci zvyklí, i když každý rok to bude trochu jinak. Letos byly májové pobožnosti rozepsány už v únoru v rámci pastoračního plánu. To je jen tak bokem, kdyby se někdo chtěl přidat, tak jen zveřejním odkaz a také, co se letos o májových čte. První májová již proběhla a i přes to, že ve Vidči byla velká slavnost, o které se tento blog postupně po napsání toho, co ještě napsáno nebylo, zmíní také, měla celkem slušnou účast 10 spravedlivých před kaplí Ducha Svatého ve Starém Zubří. Takže ještě ten odkaz: https://www.farnostzubri.cz/2024/05/01/rozjimani-na-majove/

 

Ovšem napsat tuto krátkou vzkazku mě motivovalo předsevzetí udělat si čas na modlitbu růžence každý den speciálně, třeba na nějakém místě. Májové mi k tomu pomůžou. A k tomu předsevzetí mě vede ještě jeden fakt, že jsem si vytvořil takový zlozvyk, když nestíhám modlitbu růžence, tak to nějak zpytlíkuji s něčím jiným, což pak nejen prodlouží modlitbu růžence, ale často naruší soustředění a ne zřídka pak desátek trvá tak dlouho, jako celý růženec a někdy pak přemýšlím, zda jsem se růženec modlil.

 

Takže doufám, že mě bude vycházet si udělat opravdu chvíli na růženec a čas takto obětovaný se promění v zisk mnohem větší, jak vlastně má dlouholetá zkušenost s růžencem je. Tak se, doufám, budu růženec modlit pořádně. 

Zobrazeno 74×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio