Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Hodně poutí

Když mám moc akcí, často nevyberu nic. Nabídek, jak prožít den osvobození, tedy památku Panny Marie, Prostřednice všech milostí, bylo strašně moc. Chtěl jsem to mít jako odpočinkový poutní den a tak z toho množství nabídek jsem nakonec vybral Svatý Hostýn, ale jako osobní pouť a hlavním důvodem byly i narozeniny tatínka nikoliv nevýznamné, sedmdesáté páté.

 

Na Sv. Hostýně vlastně měly pouť také Jitřenka Hranice a organizace Marys miel, jelo také několik farníků v Zubří, takže jsem se viděl s mnohými známými. Ještě dřív jsem byl pozván na Stanislavskou pouť na Radhošť, ale na tu jsem se zdravotně moc necítil. Vlastně ani na Hostýn jsem neputoval, ale jel vlakem a autobusem. Taky farnost Zašová pořádala pouť do Krakova, tam se mě chtělo asi nejvíc, ale přihlásil jsem se pozdě. Byl jsem pozván i na oběd do Hranic. Takže hodně pozvání i setkání.

 

Mám rád setkání při pouti, ale když je moc nabídek, musím se rozhodnout jen pro jednu. Tak jsem se rozhodl putovat na místo, kde o svátku Panny Marie je tolik poutí, že jsem se málem nestihl setkat s Bohem. 

 

Ale protože jsem putoval sám a vytvořil si vlastní program, nestihl jsem sice všechny obvyklé modlitby, ale setkal jsem se s Bohem i lidmi.

Zobrazeno 151×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio