Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Už je dobře

Ano, nebylo mi dobře. Můj blog zaostával téměř 14 dní. 

 

Ne, že by nebylo co psát, ale právě proto, že bylo co psát a nebylo kdy. Měl jsem v sobě velké napětí, než jsem konečně dal dohromady diplomovou práci.

 

Jsem velmi vděčný každému, kdo měl se mnou tu trpělivost, protože asi jsem musel být pěkně otravný. Diplomovou práci bez 1 týdne jsem dával dohromady 3 roky a ještě něco před tím. V diplomce jsem si nestanovil moc jednoduchý cíl a nevěděl moc jak to vzít za správný konec. 

 

Když jsem chtěl loni odevzdávat diplomovou práci, materiál byl všechen pohromadě, ale nebylo to nijak uspořádané. Jak dát dohromady více než 30 let, více než 1000 lidí a několik tisícovek dalších, co se s Antiochií potkali, víc než 50 farností, více než 30 napsaných kronik, z nichž pouze 3 z devíti popsaných míst jsem si vypůjčil, více než 500 stran mých osobních zápisků a velmi mě k tomu pomohla data mnou vybraných respondentů, přičemž jsem si byl vědom toho, že kdybych vybral jiné, možná by to vypadalo ještě jinak. Do toho všeho ještě velké množství internetových stránek zmíněných obcí a samozřejmě pro teoretickou část velké množství církevních dokumentů o evangelizaci a taky mnoho odborné literatury o tom napsané, možná, jak píše sv. Jan, že by nestačily všechny knihy světa, protože evangelizace je především o Ježíši a radostné zprávě o záchraně ráje pro člověka, která pochází již od stvoření světa.

 

Jo, nějak jsem to dal dohromady. Je to promodlený a tak trochu po Pilátovi: "Co jsem napsal, napsal jsem" a na rozdíl od Piláta ještě to budu muset nějak obhájit vědom si toho, že to není dokonalý.

 

Ano, nebylo mi poslední dobou dobře, když jsem tu práci ještě neodevzdal. Ale teď už mi dobře je, i kdyby, tak je to napsané a termín odeslání už minul a věřím, že se mě tak podaří dílo studia teologických nauk úspěšně dokončit.

 

Moc přeji všem studentům, aby se jim studium dařilo.

 

 

Zobrazeno 250×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio