Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Pevnost Boyard

Dovolím si takovou malou reklamu. Ono v dnešní době se pastorační pomocník musí živit, jak se dá. Výuka náboženství a organizace farních akcí v pastoraci běžně neuživí a ani se mi nezdá, že by církev musela nutně vydržovat pastorační asistenty ve farnostech, ale nic proti tomu, vždyť já sám jsem pastoračním asistentem byl a je to krásná kapitola mého života a řekl bych, že stále pomoc knězi ve farnosti nějak formuje můj život.

 

Od dětství sleduji francouzskou soutěž Pevnost Boyard. Byla pro mě vždycky záživnější než fotbal nebo jiné sporty. Když jsem pořádal farní tábory ať už při Malé Antiochii nebo při drahotušské farnosti a dokonce i na Antiochii, jeden den jsem se pokusil navnadit atmosféru právě této soutěže. Dosud, když dávají tuto soutěž, se zájmem se podívám, protože čas zajímavých soutěží už moc není. A ten sám formát byl velmi napínavý.

 

Již od té doby, co jsem nastoupil do Zubří, zasvěcoval mě jáhen Martin do Valašského Boyardu. Pomalu rozjížděl hru, která má ten samý motiv a skutečně se ukázalo, že je velmi úspěšná. A protože je skutečný zájem a v mé osobě i jistý čas, který tomu rád věnuji, už se těším, že budu tuto hru provádět.

 

Ano, podívejte se, jak to vypadá a přijďte si taky zkusit: 

https://valasskapevnost.cz/

 

Byl jsem dnes se podívat na jednu třídu, která se rozhodla podstoupit toto dobrodružství. Moc mě bavilo být s nimi a také se nebojím příležitosti evangelizovat svým způsobem života, jak mě to naučila Antiochia.

Zobrazeno 61×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio