Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Habemus novum archiepiscopum

9. 2. 2024 9:58
Rubrika: Jen tak

Facebook je opravdu rychlý. Viděl jsem, ač nejsem zaměstnancem, pozvánku, která pochází z dnešního rána, je pro zaměstnance arcibiskupství do olomoucké katedrály na 12:00, kde patrně biskup Antonín nebo někdo jiný sdělí jméno arcibiskupa.

 

Vím, že to je, do Olomouce teď kvůli tomu nepojedu. Otec Pavel, který v Olomouci je, jistě se zastaví a bude se v Zubří zvonit. 

 

Mám osobní typ, kdo to bude, ale ať to bude kdokoliv, už teď letí modlitba a věřím, že těch modliteb bude více, že se bude modlit a žehnat celá arcidiecéze.

 

9.2. 2024 12:00 Vyhlášení jména nového arcibiskupa v Olomouci

Tak dlouho jsme se modlili

za biskupa prosili,

teď již biskupa máme,

v srdci jeho známe.

 

Dej mu sílu Pane,

ať má srdce odevzdané,

ať je dobrým pastýřem,

ovce své má v srdci svém.

 

Ať nás pastýř vede stále

k tvoji věčné v nebi chvále,

na zemi i na nebi,

ať tě povždy velebí.

Zobrazeno 180×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ač jsem svého favorita tajil, teď už můžu být šťasten, že znám arcibiskupa, který byl kaplanem v Luhačovicích. Když by zvítězil můj favorit, taky on byl kaplanem v Luhačovicích, ale v době, kdy já jsem v Luhačovicích nebyl.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio