Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Duchovní obnova přes You tube

Začala nám postní doba, vlastně už bude 2. neděle postní. 

 

Letošní postní předsevzetí mám jednoduché: chci žehnat, ostatně jak o tom píše nějaký z předchozích článků.

 

Zjišťuji, že je to velmi praktické. Naráz se mi stává, že mě přestává bavit něco, co mě jen tak pobaví a tak zajdu na You tube a napíšu heslo: duchovní obnova. A už mě vyletí množství možností, jak si něco duchovního poslechnout. 

 

A naráz celou postní dobu čas od času, když žehnám, přichází mi i myšlenky, že je mi žehnáno a že se musím i duchovně obnovovat a sytit a zároveň mě to může motivovat k plnění dalších povinností.

 

Už není koronavirus, můžeme být na presenční duchovní obnově, ostatně to také budu, jak jsem psal, ale když aktuálně potřebuji, mohu využít i užitečnost internetu či televize a mohu se duchovně obnovovat.

 

Říkám si, že jsem nějaký unavený a ejhle, odpočinek se mi dostavuje, když si něco duchovního pustím a činí mi to dokonce radost.

 

Když mě náhodou nebaví nedělní kázání, tak si hodím něco jiného a dostavuje se užitek.

 

Jo, taky rád prokrastinuji, a může mi pomoci také poslech nějakého duchovního slova.

 

Podle evangelia neděle, mohu si udělat takovou horu tábor, kde je mi krásně a pak jdu do světa a svědčím o tom, jak jsem na Hoře Tábor načerpal a pochopil, co to znamená zmrtvýchvstání...

Zobrazeno 100×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio