Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

15. ročník poháru sv. Zdislavy pro farnost Zubří

9. 9. 2023 18:13

V sobotu 9.9. se uskutečnil 15. ročník poháru sv. Zdislavy v Prostřední Bečvě.

 

K utkání byla pozvána mužstva složená z ministrantů, schol či dětí z náboženství, tentokrát rozděleni do dvou věkových kategorií, mladší do 7. třídy ZŠ, nejmladší hráč měl 3 roky, a v této kategorii se utkalo 8 mužstev. Zbývajících 6 bylo od 8. třídy ZŠ po dospělé, hrálo se na dvou hřištích, farnost Zubří měla mužstva v obou kategoriích.

 

Mladší obsadili krásné 5. místo, vlastně navázali na loňský stejný výsledek.

 

Tímto gratuluji našemu staršímu týmu, který získal pohár za 1. místo, a protože jsme měli stejná trička, všichni, tedy mladší i starší, pili z toho získaného poháru dětský šampus.

 

Účast v tomto poháru je takovou malou odměnou těm, kteří živě tvoří živé společenství farnosti také při sportu, kde dokážeme zdravě ukázat, že jsme křesťané i tím, že při hře dodržujeme fair play, chováme se křesťansky, neklejeme ani nebereme Boží jméno nadarmo, máme úctu k bližním a umíme se radovat, i když nejsme vítězi.

 

Díky otci Pavlovi a farnosti Zubří za limetkově zelená trička s logem farnosti, kterými jsme mohli farnost takto reprezentovat – je to vlastně po prvé, kdy ministranti ze Zubří měli své speciální označení. Díky též rodičům, že se postarali o dopravu našich ministrantů na turnaj a že své děti vychovávají také ke zdravému sportovnímu duchu.

 

Celý turnaj byl provázen modlitbou a požehnáním. Turnaj zahájil místní pan farář, P. Petr Dujka a na závěr požehnal pan farář z Branek, P. Ján Rimbala.

 

Díky moc všem organizátorům z Prostřední Bečvy, kteří tento turnaj tradičně připravili ke cti sv. Zdislavy.

Zobrazeno 142×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio