Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Stará služba nově

Mimořádný přisluhovatel eucharistie není nějaký vyšší ministrant. 

 

O toto privilegium žádá farář pro jistou osobu a na jistou dobu svého biskupa a biskup zpravidla kladně odpoví a určí čas a místo, kde a pro koho bude tato služba vykonávána. 

 

Jsem rád, je to velká milost, že mohu sdílet tuto výsadu a sloužit těm, kteří přijímají Krista v eucharistii a zvláště těm, kteří již nemohou sami dojít na místo svatostánku.

 

Tím víc jsem rád, že jsem tuto službu včera, na svátek sv. Tomáše mohl přijmout a že mohu nadále, vlastně od 13.10. 2002 pomáhat ve farnosti i tímto způsobem.

 

Je to jistá výsada, kterou ve vší pokoře jsem poslán, abych pomáhal bližním. Bohu díky za to. 

Zobrazeno 156×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio