Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Budu slavný kustod?

Na otázku z nadpisu si nehodlám odpovídat, ne v tom smyslu, že bych snad neměl být slavný, ale spíše tak, že to musí posoudit jiní, prostě takový normální stupeň pokory. Když bych řekl, že budu slavný, mohlo by to zavánět přílišným sebevědomím, opak zase nedostatečným vědomím. Když bych místo otazníku dal vykřičník, bylo by to něco jako těžko dosažitelné předsevzetí.

 

Fakt je ten, že loni, když jsem přes prázdniny vykonával práci kustoda, byl se mnou natočen také rozhovor, který iniciovala Iskérka (http://www.iskerka.cz/) ve spolupráci s farností Rožnov (http://www.farnostroznov.cz/) a městským kulturním centrem Téčko Rožnov (https://www.tka.cz/). Teď teprve vyšlo zpracované video, které bude níže.

 

Tentokrát jsem nebyl pozván na první výstavu letošního roku s názvem Pouto, mimochodem velice hezkou (https://www.tka.cz/program/2023/06/berenika-ovcackova-pouto), ale rád a vlastně takto po prvé jsem přišel na její vernisáž. Před tím vždycky na vernisáži jsem byl v pozici kustoda a tentokrát tedy jako ten, kdo má o výstavu opravdu zájem. Je to trochu jiný pocit. 

 

Všichni, se kterými jsem spolupracoval, vč. pana ředitele si mé přítomnosti povšimli. Byla krátká, ale intenzivní. Přišel jsem s mírným zpožděním, asi 17:01, dřív mě to z pastoračních důvodů a hlavně proto, že také v Zubří byla Noc kostelů (https://nockostelu.cz/kostel/7756/). 

 

Docela jsem tedy spěchal i zpět, přesto nechtěně jsem svou přítomností pozornost vzbudil a rád jsem krátce pár slovy či gesty reagoval.  Trochu mě mrzelo, že jsem nemohl být vřelejší - nejsem rád nevřelý. Potěšilo mě nesmírně moc, že jsem nebyl přehlédnut a byl pozitivně vnímán, že o mě byl projeven zájem.

 

Nelze skrýt tedy jeden účinek práce kustoda a to především ten, že ve mě vzbudila trochu více zájmu o vernisáže a výstavy. Je dobře dělat radost.

 

Byl jsem tedy těsně po státnicích a tak jsem přijímal a dosud mi ještě chodí gratulace. K tomu jen tak drobné upřesnění: titul magistra jsem ještě nedostal, protože teprve mě čeká obhajoba dosud neodevzdané diplomové práce. Jinak státnice byly velmi úspěšné, jen doufám, že to nebude jako začátek not: C,D,E - to určitě nebude, protože to pořadí je D,C a že by B? - to ještě nevím, jak dopadne (teď jsem si uvědomil novou skutečnost, že akademické výsledky se dají napsat do not, když známkování je A,B,C,D,E a zmařilé F, ale noty neznám, tak písničku na to nenapíšu).

 

Zbývá tedy k naplnění článku, které se mě kupodivu podařil relativně krátký, abych zde zmínil natočené video a přípravu na něj. Musím přiznat, že výsledné video se mi velice líbí a co se týče mého projevu, jde o nenastříhaný, tedy skutečně autentický čtvrtý pokus, ve kterém jsem řekl pravdivě všechno, co bylo potřeba říci. Jsem sice jediný, kdo drží papír, ze kterého jsem pouze sledoval body, na které nesmím zapomenout. Přece jen jako "youtuber" nejsem moc zvyklý mít režii, tu si dělám většinou sám a má videa nemají tu profesionální kvalitu, ostatně, jak si budete moci následně pustit, budete-li chtít to vidět, Youtube Iskérky je rozhodně kvalitnější.

 

Tak teď to slavné video:

Následně nácvik na něj. Mimochodem, už mám 61 odběratelů. Zatím jsem nestihl udělat speciál za 60. A ještě jsem si povšimnul, že eventuální speciál bude, tedy pokud You tube správně počítá, 230. video na kanálu.

 

 

 

Zobrazeno 265×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio