Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Jak hovoří budoucí prezident

9. 1. 2023 7:42

V pátek už je první kolo voleb na prezidenta, klání vrcholí. 

 

Nikoho z těch lidí neznám osobně, modlím se za budoucího prezidenta a vnímám některé proměny.

 

Jak budu volit jsem si upravil také. Ještě před debatou jsem naznačil, že s odporem toho, kdo má podle mě správné hodnoty pro tuto funkci. Ten odpor bych po tom velmi zmírnil, protože naštěstí mnou vyvolený kandidát na sobě velmi pracuje, takže jeho postoje byly jasné a já se k volbám budu víc i usmívat. 

 

Jak mezi sebou kandidáti hovořili vidím tedy takto:

 

Josef Středula tedy odstoupil se ctí. Skutečně jako odborář bude výborný.

Po shlédnutí debaty na ČT1 už si tolik nemyslím, že by nemohla být horší varianta, než Zeman, neboť horší mohou být  a byli by jeho napodobeniny.

Karel Diviš se ukázal jako skvělý sportovní moderátor a jako prezident by určitě nebyl horší, než současný, ale svými postoji se u mě dostal na konec řady. 

 

Ještě, když byla tříkrálová sbírka, osobně jsem Karlu Divišovi gratuloval ke kandidatuře. Ovšem ten Karel Diviš byl mládežník a dozvěděl jsem se, že v Zubří máme 3 Karly Diviše, každý z nich má lepší hodnoty, než pan kandidát, jehož hodnoty mě totálně zklamaly.

Marek Hilšer mě zůstal velmi sympatický, dokázal bych si představit, že ho mohu volit a vůbec by to nečernilo mé svědomí. Přesto však zůstávám na svém kandidátovi, jak vlastně od počátku, ještě než jsem dal volební kalkulačku. Projevy by měl určitě dobré, připadal mě názorově jako Francouzský Makron.

 

Možná paní prezidentka Danuše Nerudová dokázala sympatie získat, ale jak mnou psáno už mnohokrát, myslím, že nemáme na to, abychom si zvolili ženu. S Čaputovou se může srovnávat těžko, nicméně výpad Karla Diviše ustála velmi důstojně. Asi by dokázala smiřovat a její projevy by mohly být i státnické.

Velmi si polepšil profesionalitou Pavel Fischer, už to tolik neznělo jako vychloubání, snad na tom ještě zapracuje. Možná je diplomat profesionální deformace, ale rozhodně se nebojím své volby a vlastně už v předchozí volbě se snažil o státnický projev prezidenta a docela mu to šlo. Rád bych věřil tomu, že když bude kandidovat na prezidenta po třetí v životě, bude to už precizní kandidatura a docela bych mu přál, aby ta kandidatura po 3. byla po pětiletém jeho prezidentském úřadě. 

Nepřítomnost a soud Andreje Babiše mohlo diskvalifikovat, ale pro něj dobrá zpráva, že se o něm mluví. Vlastně ona jeho neúčast byla prezentována stejně jako jeho neúspěch v planetách. Pro národ by jeho zvolení mohlo mít váhu kopie Zemana, takže by prezidentský úřad začal postrádat smysl, ba dokonce se dá říci v současné době, že je zemi škodlivý, protože Miloš Zeman ČR opravdu aktivně a rád škodí.

 

Generál Petr Pavel by mohl být klidná síla, ale síla armádní, tak ať ji využije v armádě. Zemanovy ceremonie jsou a vždy byly otřesnou fraškou nevalné kvality, vojenské ceremonie mívají kvalitu precizní, byl jsem na přísaze svého bratra. 
 

Tomáš Zíma se ukázal naprosto nevýrazný, rozhodně však názory slušnější, než Diviš (jen kvůli žebříčku popularity u mě), vlastně naprosto slušné a korektní, ale vzhledem k možnostem si myslím, že budeme mít i ostatní roční období, nejen po 5 let Zímu.

Nejhorší katastrofou pro národ by byl Jaroslav Bašta, který by ze sebe udělal absolutistického monarchu a tyrana, který by byl prezidentem jen sám pro sebe, a ještě si dovoluje myslet, že je to správné. Jeho projevy by byly sebestředné, koktavé, neomalené ještě hůře, než u Zemana, který si nechal říkat rétor, přitom to byl vždy nesmyslný žvanil. To není už ani směšný stařec, ale muž, kterému zeslábl rozum a ovládají ho emoce. Svou kandidaturou pošlapal všechno, ale jako člověk si dá kafe a bude klid.

 

Ano, po tom prezidentském klání bude klid a taky těšení na nového, za kterého se už teď můžeme modlit.

 

Jen to ještě uzavřu tím, že tady jde mi jen o mé názory jako prostého občana, který nemá tolik času zkoumat ty věci tolik do hloubky, ale stromy jsou přece vidět kvalitou po ovoci a krásou po květech, takže lze konstatovat, že stromy mnohých kandidátů jsou posety nádhernými květy, zatímco u jiných kandidátů ty květy vypadají divně. Divně u Diviše, Bašty a Babiše. Jeden už ovoce vydal a to, co dal, tak čestně rozdal. Jinak je skoro jedno, koho zvolíme a já svou volbu mám už promyšlenou myslím si, že zodpovědně. 

Zobrazeno 342×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Na 1. kolo prezidentských voleb budu jisto jistě volit doma, Zábřeh, Václavov, volební okrsek č. 15, kdyby to někoho zajímalo, takže tento pátek ve 14:00.

To 2. bude následovat za 14 dní na to, takže si pravděpodobně doma opatřím voličský průkaz, kdyby došlo k situaci, že bych v pátek ve 14:00, kdy se otvírají volební místnosti byl náhodou u jiné volební místnosti, než doma, ale asi taky pojedu domů.

Přece jen nechci ztratit svou léty budovanou pověst nadšeného voliče a většinou také prvního voliče.

Doufám, že se u nás nechystá zas nějaké referendum, v tom bych hlasovat odmítl, protože proto si přece volíme politiky, aby rozhodovali potřebné za nás a ne, abychom my řešili jejich problémy.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio