Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Mamince k sedmdesátce

3. 12. 2022 12:00
Rubrika: Jen tak

Už je to tak. Maminka má, nebo bude mít 70. Je tedy velmi slušné a šlechetné, když se jako rodina opět sejdeme a věřím tomu, že se to podaří. Takových chvil, kdy se sejde celá rodina, je při čím větším stáří jejich členů, tím vzácnější. Ze sourozenců už každý máme svoje a tento blog vzpomíná, někde, jak těžké se bylo sejít k rodinné fotografii. Těch fotografií, kde jsme fakt všichni, moc nemáme, nebo resp. na většině starých rodinných fotografií vždycky někdo chybí. A tak doufám, že o první prosincové sobotě, ke cti Panny Marie, jejíž jméno moje maminka nosí, se všichni tak doma sejdeme k rodinné oslavě.

 

Myslím, že tato fotografie, kterou tady na Signálech taky mám je jednou z prvních, kde už jsme všichni kompletně, tedy moji rodiče, já a moji sourozenci, vč. nejmladšího.

 

 

Mami, díky za dar bytí,

z tvého lůna já smím žíti,

obdivovat Boží jas

a tento svět plný krás.

 

Za tvou lásku také díky,

že nalezli se okamžiky,

kterés s naším tátou měla,

z nichž vznikla rodina celá,

jedna holka a tři kluci,

pak 3 vnučky a 2 vnuci.

 

V dobrém chceme kráčet dále,

vší radost ti přáti stále.

Láska, ať tě naplňuje,

celý život prostupuje.

 

 

Zobrazeno 414×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak jsme se skutečně sešli k oslavám, důkazem zde bude video, až ho nahraji na svůj kanál. Maminka je skvělá bavička. Každý z nás sourozenců měl k oslavě něco na starosti, tak nejmladší bratr, resp. dle vůle rodičů jeho syn, poskytl naše rodné obydlí, pak dále se postaral o chlebíčky, jednohubky a řízky a na mé požádání ještě navíc o pití jemně alkoholické a nealkoholické, které jsem měl zařídit já, tudíž prostřednictvím o. Pavla jsem zařídil jen vynikající víno (mešní), ségra udělala osobně vynikající bramborový salát a starší z mladších bratrů prostřednictvím své manželky se postaral o sladkosti, úplně každý dodal přání a dárek a já se ještě těším, že maminku pozvu před Vánocemi do kina.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio