Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Studentská středa a konec prokrastinace

Je skvělá výmluva, že nemáme čas. Pořád se dá najít cokoli lepšího, než je studium. Potřebuji mít nad sebou "Damoklův meč".

 

Když už je předsevzetí tak silné, že začnu, tak se vždycky najde něco užitečnějšího. Jenže, já chci studium dokončit. 

 

Tak ten první krok, po tom, co mi bylo jasné, že jsem prošvihl další termín odevzdání práce a přihlášky na státnice obvykle bývá cesta na studijní oddělení a ujištění se, jak postupovat dál.

 

Z prvního kroku nakonec byl jen telefonát, který jsem neustále odkládal, až jsem si řekl přesný čas a o 15 minut později zvednul telefon.

 

Ano, teď se aktuálně vymlouvám, že jak jsem si zlomil ruku, mám méně času někam cestovat, protože podstatný čas zaplňují rehabilitace, takže mě musel stačit telefonát, ostatně na studijním taky šlo tak o pěti minutovou záležitost.

 

Bylo to velmi příjemné. Rozhovor plynul krásně a bylo mě potvrzeno, že můj záměr, když už to tak dopadlo, bude nejlepší odevzdat práci na další termín, kdy už bliká červené znamení povinnosti a zároveň se přihlásit i na státnice.

 

Moje předsevzetí studovat a pokračovat v zaseknuté diplomce musí být tím větší, aby předčilo vše ostatní. Prostě na to musí a chce být čas.

 

Říkám si, že mohu něco užitečného udělat pro farnost. Proč ne. To prostě udělám, ale musím myslet, že i studium musí mít konkrétní místo.

 

A tak loni jsem začal dělat studijní středy. Bylo to velmi dobré. Tak dnes je středa, už jsem svůj záměr řekl a už chci a musím udělat konkrétní věc. Prostě a jasně a zcela konkrétně začnu. 

 

Pro farnost jsem už udělal dost a pro Signály teď tento článek a jedeme dál, prostě už to musí a chce být a musím se k tomu neustále povzbuzovat.

 

Díky moc všem, kteří na mě, nehodného, nedbalého, líného a neprospívajícího studenta myslí. 

 

Dáno na svátek Posvěcení Lateránské baziliky 2022

Zobrazeno 266×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio