Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Žehnání ministrantských kol

18. 10. 2022 18:24

Zuberští ministranti se pravidelně scházejí k ministrantské schůzce. První jsme měli v září a na druhou jsem se domluvil s jáhnem Martinem, že požehnáme moje královské kolo, jak o tom psal tento blog. 

 

Kluci většinou, hlavně, když letos budeme mívat schůzky převážně v sobotu, také jezdí na kole. Když jsem tak před začátkem schůzky naznačil program, prohlásil první příchozí, že má také nové kolo. "A máš ho požehnané?" "Ještě ne." 

 

A tak se žehnala kola všem ministrantům.

 

Začali jsem v kostele, kde jsme si nacvičili průběh mše svaté s jáhnem a taky si řekli něco k naši ministrantské soutěži, jak v blogu již bylo psáno, konkrétně jsme si rozebrali příklad sv. Václava pro nás, ministranty. 

 

A další schůzka bude k misijní neděli. Máme to tu v Zubří živé.

 

Zobrazeno 259×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio