Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Malé, velké výročí

Pamatuji si to, jako by to bylo dnes, přitom už je to 20 let ode dne, kdy jsem dostal velké privilegium mimořádně smět podávat věřícím eucharistii, bylo to v neděli odpoledne při mši svaté ve 14:30 v kapli Panny Marie v Rychnově na Moravě. Byla to velká a silná chvíle, také chvíle plná otázek toho, co bude dál a svým způsobem se mě splnil "ministrantský sen", jenže to není ministrantský sen, podávat eucharistii je něco mnohem, mnohem většího a ono přemýšlení, co bude dál, mě stále provází i do přítomnosti. 

 

Ta chvíle prvního podávání eucharistie patří mezi ty, které jsou ve mně stále živé a krásné. Nicméně mimořádné pověření je věc nestálá a jak je to krásně česky řečeno, je mimo běžný řád a tak docela přemýšlím, jak to naplnit řádně a jsem si vlastně jist, že Bůh má se mnou konkrétní plán. 

 

Ta chvíle, kdy jsem po prvé někomu ukázal svatou hostii se slovy: "Tělo Kristovo" je pro mě silná natolik, že denně myslím i na člověka, kterému jsem to po prvé řekl, konkrétně si ho pamatuji a byť už jsme se dlouho neviděli, v mém srdci zůstává hluboko.

 

A k tomuto dni, který se slaví jako "fatimský den" mám ještě jedno maličké výročí, že je to 5 let, co jsme při 100 výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě byli v Lurdech a potom dále putovali do Fatimy.

 

Kam mě, Pane, zveš,

co ode mne chceš?

Mám jít s tebou s radostí,

pak dostanu milosti,

vždyť ty jsi mě chtěl mít,

chci s tebou, kam chceš jít.

 

Když držím v rukou Tělo Krista,

víra má ať vždy je čistá.

Když dávám Krista bližním svým,

ať život s Kristem naplním.

 

Službu v církvi mimořádnou

rád bych plnil v službu řádnou,

být darem v světě plném lidí,

Pán každou naši lásku vidí.

U tebe vše možné je,

v tebe vkládám naděje.

 

 

Zobrazeno 171×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio