Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Katechetický minikurz on-line

Vypadá to tak, že nemám moc práce. 

 

Opak je však pravdou a to dokonce i v době, kdy chovám ruku, takže pracuje jen jedna a řádně nemohu nastartovat své nové kolo, které je rychlejší, než staré. 

 

Tím pádem se mi mnohem hůře bude ovládat počítač a zápisník zároveň, ke vší smůle naštěstí visí jen pravá, ve které nakonec praskla nějaká malá kůstka, když jsem levák neb při tom cyklopádu, kdy jsem použil své San Fancisco, nikoli Královské kolo, oč se někteří farníci obávali, mohly viset obě či jsem mohl být bez hlavy - ne tak dramatické to nebylo, ale skoro každý, koho potkám, se mi na to ptá, ale o tom teď není řeč. 

 

Rozhodl jsem se tak být řádnějším katechetou a mou motivací bylo udržet se v katechetické formaci, sdílet zkušenosti kolegů a načerpat nové impulzy do katechetické služby a také nové povzbuzení, když minulý rok jsem si tak trochu zažil katechetický šok, tedy že mi to nešlo úplně hladce a asi to bylo i trochu vidět.

 

Účast na katechetickém kurzu je velmi drahá, ovšem ne peněžně, když při platné kanonické misi ji mám zdarma, ale třeba časově, sic si katecheté na centru neuvědomují, že toho času, kdy vybrali termíny, se často slaví mše svatá nebo se setkávají některé skupiny katechetů či někteří chodí po večerníčku spát a pak, že z toho neplyne žádná velká výhoda, že by to třeba zbavilo nějakých povinností, prostě jde o něco, co je navíc a co má být navíc k našemu posílení a prospěchu.

 

Po řádném zvážení poslané nabídky jsem vyhodnotil, že mě to stojí za to - strávit  8 úterních večerů s celkem dobře nastavenými tématy s tolerancí ke dvěma omluveným absencím, plnit domácí úkoly v nějakém termínu a zúčastnit se arcidiecézního setkání, na které by mě stejně kolegové z děkanátu asi poslali.

 

Výsledkem je, že se těším na to, že budu lepším katechetou a že zase namířím šíp blíže ke vztyčenému cíli.

 

Jen doufám, že bude spolehlivě pracovat i technika, aby z toho byl ten pravý užitek. 

 

Takže očekávání už jsem sepsal a za chvíli se s kolegy či kolegyněmi pustím do naplňování reality. 

 

Nepíšu to tu proto, aby se někdo další přihlásil. Prý je nás dost, takže půjde zajisté o úspěšnou akci, což samo o sobě povzbudí. U některých vyhlášených akcí se totiž občas stane, že se přihlásí málo lidí, což zase naopak moc nepovzbudí.

 

Hlavně ten plakátek si tu dávám proto, abych nezapomněl se včas těch věcí účastnit.

 

První řečník to bude mít těžké, protože si bude muset ozlatit ústa, neb církev oslaví sv. Jana, který měl zlatá ústa. 

 

Zobrazeno 402×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak po tom prvním technika pracovala, bylo nás všeho druhu 60 - muži, ženy, studenti, katecheté, prý i zkušení, nezkušení, takže docela zábava.

Udělal jsem si pár poznámek a ihned splnil jednoduché až složité domácí úkoly, takže dobrý.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio