Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Výlet na studijní aneb hned se mi lépe učí

Dnes je sv. Víta a někteří dělali na CMTF přijímací zkoušky. Kéž jim Pán popřál vítězství, aby mohli jít do dalšího vzdělávání.

 

Já jsem dnes uznal za vhodné zkontrolovat si osobně, jak na tom studijně jsem a toto je nejlepší dělat na studijním oddělení osobě, i když je to otázka 5 minut. Proto jsem se rozhodl pojmout to i jako výlet a odpočinek.

 

Vůbec tento čas červnový je časem zkoušek kde čeho na kterékoliv škole, takže je vynikající modlit se obzvláště za studenty, nemají to lehké.

 

Vyjel jsem tedy brzy ráno, v Olomouci posnídal a stavil se v katedrále na modlitbu. Asi jsem ji trochu protáh, neboť na fakultu jsem se dostavil až hodinu a půl po příjezdu do Olomouce.

 

Přijdu na studijní oddělení a tam lísteček velmi humorný "Přijdu hned." Bylo mi jasné, že musím počkat. Vyřešil jsem si tedy osobní potřebu a začal čekat.

 

Jak bylo výše napsáno, je čas přijímacích zkoušek a tak jsem potkal i řadu vyučujících. Ono "přijdu hned" však netrvalo pouze akademickou čtvrthodinu, tak jsem si po 2 těchto čtvrthodinkách dal limit, který vyšel.

 

Za tu dobu kromě pozdravení několika hodně vyučujících jsem si stihl prostudovat všechny papíry na chodbě a vlastně jsem si tak trochu byl i jistý, co mi bude řečeno, ale stálo mi za to si na tu zprávu počkat.

 

Během třetí čtvrthodinky přišla paní referentka a na mé požádání mě spravila o všech mých studijních úspěších i neúspěších během velmi krátké chvilky.

 

Nemusím nic vyplňovat, jen se včas přihlásit na státnice a odevzdat diplomku. V mém zájmu je lednový termín státnic i obhajoby, abych se vešel do času studijních poplatků.

 

Po té radostné zprávě jsem prohlásil, že se mě bude lépe učit. Byl jsem velmi potěšen a s touto dobrou náladou mohl jít dál a těšit druhé.

 

S maminkou jsem byl domluven na oběd. Proběhl ve veselé náladě. Pak jsem využil pozvání na pohřeb a po pohřbu už směřoval mezi drahé farníky v Zubří a teď už se jen těším z té dobré zprávy, za kterou se sluší adekvátně poděkovat.

Zobrazeno 331×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio