Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Neodpustím si poznámku

25. 4. 2022 11:00
Rubrika: Jen tak

Tak už dlouho jsem neprovokoval Signály. Jsem rád, že jsou a že jsou takové, jaké jsou. Všechno může být lepší i horší.

 

Ani ostatní sítě už jsem dlouho neprovokoval - jsem jen tam, kde jsem a své internetové aktivity příliš nemnožím.

 

Už dlouho se zabývám plácáním, tak i toto je takové plácání.

 

Dnes je svátek sv. Marka, jednoho z evangelistů, poslů radostné zprávy o Kristu a jeho Vzkříšení. 

 

To je taková obyčejná, samozřejmá a tím skoro nic neříkající zpráva.

 

Signály mají také své aktivisty, možná i evangelisty, tedy ty, kteří píšou nějaké zprávy, ale už ne tolik o Kristu, takže se do Bible nedostanem.

 

Dlouhou dobu však na žebříčku stojí jedni a ti samí, jak evangelisté v evangeliích a občas mezi ně zavítá někdo, kdo v poslední době dává vysoké výkony.

 

Tak si začínám uvědomovat, že třeba ty naše blogy rozhodně nebudou čtené tolik, co evangelia a je to dobře.

 

Na prvním místě je třeba vzhlížet k evangelistům, protože ti nám přinášejí tu nejradostnější zprávu, kterou budeme nejen číst, ale hlavně žít věčně.

 

Na Signálech v této době, kdy se vydává hodně zpráv a nejvíc o válce místo míru je také vynikající zpravodajce, který má pro nás ty nejaktuálnější informace bez rozumu s předsudky, pardon, to jsem popletl - s rozumem a bez předsudků.

 

Docela se těším, že už brzy mu přenechám své druhé místo v řadě těch, kteří na svém blogu mají víc kapitol, než stručný evangelista Marek, který Ježíšův život zahrnul v 16 kapitolách.

 

Ono 2. nejaktivnější místo pisateli po právu náleží, protože ty nejaktuálnější informace z bojišť se všem velmi hodí k opravdu upřímné a vroucí modlitbě za to, aby znesvářené strany zanechaly bojů a Rusko by se po několik generací kálo za vyvolání války.

 

Komunikovat je vynikající, blog je k tomu výborný prostředek, ale ještě lepší je živá komunikace s lidmi a vůbec nejlépe, když mluvíme s tím, který nám zaručil vítězství věčné.

 

Inu, je z toho taky tak nějak moc neříkající zpráva, ale chcete-li, přežvýkejte si ji.

Zobrazeno 340×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio