Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Můj vztah k Aprílu

31. 3. 2022 12:58
Rubrika: Jen tak

Na 1. dubna mě nikdo nenachytá. Ne, že bych si to datum tak pamatoval, ale vtípky, o které se mnozí pokoušejí vždy okamžitě prohlédnu, takže nemá cenu mě na apríl mě nikdo nenachytá.

 

Krom toho, jako nezdárný katecheta vím, že 8. přikázání desatera zrušeno nikdy nebylo a tak se tohoto v tento den hříšku nedopouštím, abych se z toho nemusel zpovídat.

 

Možná dříve jsem to dělával, ale už nikdy si žádného apríla nechystám a stejně se mě daří, nevím jak a proč, každoročně někoho aprílem vyvézt. 

 

Zrovna mě napadlo na letošek, aniž bych o tom přemýšlel, protože zítra bude 1. pátek: "Dnes je Velký pátek. Apríl!" To prostě nikomu neřeknu, ale určitě nějaká příležitost se přirozeně najde aniž bych porušoval přikázání.

 

Lidí, kteří se berou moc vážně je hodně. A ani 1. apríl není jistě příležitostí si z nich dělat vtípky. Je to moc levné a může se to setkat s nepochopením. 

 

Ti, kteří se moc vážně neberou, těm se zase může stát, že apríl nevezmou za žert a budou si naivně myslet, že je to pravda a onu hlášku "Apríl" prostě klidně přeslechnou.

 

Jsem možná z těch provokatérů, kteří, když je někdo vyvede aprílem, budou v aprílu pokračovat dál, jako by šlo o skutečnost či nějakou neobvyklost a ono slůvko apríl klidně přehlédnou a nechají to pokušitele dohrát do konce majíce radost, že provokatér naráz neví, jak z toho ven a taky mají radost, protože pokud nemají, tak se někde stala chyba.

 

Tak třeba v pondělí po neděli, kdy se měnil čas na letní, jsem si z příchozích vystřelil (a to jsem apríl neřekl, protože ještě nebyl), že jsou očekáváni až za hodinu, jelikož v kanceláři byly hodiny ještě po staru a nikdo je nepřetočil. V tom úhlu pohledu to byla legrace, kterou očekávaní pochopitelně pochopili hned a že jejich schůze bude dvojhodinová, z toho měli radost.

Zobrazeno 321×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Embryo se ode dneška píše embrio, protože je měkké.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak zatímco mě se povedlo o. Pavla vyvést aprílem, aniž by si toho všiml, popravdě moc se tomu nezasmál, nicméně embryo si ověřil v Pravidlech českého pravopisu, tak mě se včera ani nikdo nepokoušel vyvést, což mě docela mrzí. Na Apríla bývají zajímavé nápady.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio