Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Když se vede - nevede diskuse v rámci Signálů

2. 4. 2023 7:45

Mnoho věcí záleží na tom, jak si to uděláme. Ne všechno dopadá podle našich představ. A tak si tady odvážím jednu dlouhou nesmyslnou diskusi, kde probíhá buď zajímavý nebo nezajímavý dialog, ať už si čtenář posoudí sám. 

 

Článek píši ještě v březnu, v době motivace k tomu, abych dopracovával diplomovou práci a mezi tím mi občas svítí ze Signálů červená světýlka, že chce někdo diskutovat. Člověk si rád odpočne, ale potom si říká: "To je teda odpočinek!" A vyčítá si, že se vůbec díval po Signálech. Signály však jsou skvělá síť a následující diskuse je spíše jeden z excesů, než něco, co by se na křesťanské síti běžně nacházelo.

 

Uvedu však jen výzvy uživatele a svůj dialog s ním, jelikož nejsem autorem jiných reakcí, nebudu zveřejňovat reakce dalších zpravidla jen dvou účastníků. Mezi tím se vedly podobně diskuse i jiné a také proběhla osobní korespondence, nic z toho však nebude předmětem tohoto článku.

 

Diskuse byla započata 19.3. 2023, o 4. neděli postní, stav zůstane k dni sepsání článku, tj. středa 29.3. 2023, obsahuje 60 komentářů, nevylučuji její pokračování, které už dál nebude zveřejněno a čas vydání, vzhledem k tomu, že březen už má 15 článků stanovuji na 2.4., tedy po Aprílu, protože to není Apríl, ani to nevyvádí z Apríla a taky je to Květná neděle, kdy si připomínáme Kristovo utrpení, ale nejsou to pašije ani křížová cesta. 

 

Komentáře pod článek zakazuji, nezakazuji cestu článek komentovat jiným způsobem, který nebude k dispozici na mé zdi. Mé jméno znáte, jméno autora, pro zachování jeho dobrého jména zveřejňovat nebudu a vězme, že Pavel je celkem časté jméno.

 

Na facebooku jsem našel tento obrázek, který může být mým neosobním vkladem do zahájené diskuse na nástěnce pana Pavla, nikoli prezidenta, to bych ho urazil, což opravdu nechci. Mimochodem, to parte nevědomky nabádá k fikci sebevraždy, takže prosím jiný úhel pohledu, než ten, který mě zrovna tak na první pohled napadl.

 

Je to prostě cesta jednoho rozhovoru, který byl takto uveden:

 

Mě třeba překvapuje, jak může věřící člověk být v ODS a za prezidenta volit válečného štváče, který pracuje pro zločince a vrahy. Nebo volit Babiše. To jsou ďáblovi služebníci. Já tyto zločinné volby odmítl a volit takové zlo je pro mne nemyslitelné. Ale národu ani věřícím to vůbec nevadí. Jak toto si zodpoví u Božího soudu? Jak s tímto činem mohou vstoupit do Božího království? Vždyť toto je cesta přímo do pekla!

Sami si udělejte úsudek o slušnosti této výzvy. Jen za sebe pár poznámek:

  1. Žijeme v demokratické zemi, volit může osoba od 18 let toho, kdo se podle daného zákona přihlásil a splnil všechny podmínky k možnému zvolení, že chce být zvolen, ať už strana nebo osoba, tam, kam má být zvolen, ať už obecní zastupitelstvo nebo prezident republiky.
  2. Bez jasných předložených důkazů nemohu nikoho nařknout, že je válečným štváčem, pokud to není všeobecně zřejmé, že by byl agresor, který vyhlásil válku. Jen taková drobnost, ani Putin nevyhlásil válku, což neznamená, že není válečný zločinec, neboť jeho jednání ve prospěch tzv. zvláštní vojenské operace je zřejmé a zločiny, které se skrze to dějí jsou odsouzeníhodné.
  3. Zločincem a vrahem mohu označit jen ty, kterým byl prokázán zločin, tím více zločin vraždy, nikoli vládu, která vykonává svou moc na základě mandátu od voličů a vykonává ji na jistou dobu.
  4. Říkat o někom, že je ďáblův služebník, je prokletí nehodné křesťana a aby se křesťan odvolával na ďábla či jeho moc prostřednictvím služebníků je také silné kafe.
  5. Autor odmítl volby a v demokratické společnosti je označuje za zločinné, není divu, že je to pro něj nemyslitelné, ale sám si zvolil třeba i nevolbu - i to se respektuje.
  6. Škoda, že autor nemluví za sebe, protože ten národ, který by stál za těmi tvrzeními je skupina, která se projevuje jako on a jak se projevuje, to nevypovídá za národ. A co komu vadí nebo nevadí, je svoboda každého, ale do srdce nemůže vidět, je spoustu věcí, které křesťanům určitě vadí, ale tento způsob není hoden toho, aby to vyjadřovali právě tak.
  7. U Božího soudu se bude zodpovídat každý. Nechat soudit Božím soudem tuto jednotlivost nelze. Bůh přece nesoudí jako lidé a jasně říká: "Nesuďte a nebudete souzeni."
  8. Do Božího království jdeme každý se svým životem a podle toho, jak jsme následovali Boží přikázání, ne jak jsme posuzovali "kriticky" politický stav naší země. Pro Boha je důležité srdce člověka a proto je více třeba komunikovat o tom s Bohem, než psát takové hlášky či účastnit se pořadu paní Michaely Jílkové: "Máte slovo!" Ano, máme slovo, ale je mnohem lepší, když dobré.
  9. Zda vede cesta nás všech přímo do pekla, to je poněkud odvážné tvrzení.

Nezbývá mi, než se za tohoto Božího človíčka modlit a být k němu trpělivý.

 

Nicméně nemusím drahé čtenáře okrádat o skutečný exklusivní rozhovor, který obsahuje zmíněných 60 komentářů. Není vyloučeno, nemohu to tvrdit přesně, zda autor sám do doby, než byl napsán tento článek některé komentáře sám nevymazal. To, co případně vymazal, bylo jistě k prospěchu věci.

 

Článků mám dost, ale nebýt onoho známého Pavla, tento článek by tu nebyl. Navazuje na předchozí, který se jistému člověku velmi líbil: https://vvrh.signaly.cz/2303/kdyz-krestan-obtezuje

 

Budu-li požádán, podstatnou část článku, tedy to, co teď bude následovat, smažu.

 

Pokud bych měl odhadovat žánr, troufnu si říci, že se může jednat o špatnou tragikomedii.


 

Pavel 19.3.: Politická odpovědnost tu u věřících nefunguje?

Na to mu odpovězeno 19.3.: (někým jiným velmi rozumně)

Pavel 19.3.: Ale nemá právo volit pro svůj národ zlo! Věří přece v Boha a to je láska!

Na to mu odpovězeno 19.3.: (někým jiným velmi rozumně)

Pavel 19.3. - kopíruje nebo tak tvoří další diskusi: 

Ano, Bůh nám dal svobodnou vůli a ta znamená tři cesty. Jít Boží cestou, plnit Boží přikázání, milovat Boha i své bližní. Druhá je cesta a život bez Boha ale i na ní můžeme žít slušně, milovat své bližní. Třetí cesta je ignorace Božích přikázání, sloužit zlu, obohacovat se na úkor druhých. Ježíš nám řekl: Milujte se navzájem, jak já vás miloval a podle toho se pozná, kdo je můj učedník. Já jsem učedník Ježíše, podávám hledajícím pomocnou ruku na cestě do Božího království. Ukazuji na činy, které nejsou v souladu Božího vedení, vybízím k pokání a ukazuji všem pravdu, která se nehodí mocným, kteří slouží zlu, lži, válce a nenávisti mezi lidmi. Nejsem ten, co lidi rozděluje ale ten, co láskou spojuje. Bůh nám stále podává ruku prostřednictvím Ježíše, touží nám láskou prohřívat naše srdce.

Na to mu odpovězeno 19.3.: (někým jiným velmi rozumně)

Pavel 19.3.:  Jak jsem psal, ukazuji na činy, které jsou proti Bohu.Toto má dělat každý věřící. Ne fandit těm, kteří věří lžím a manipulaci médií.

Na to mu odpovězeno 19.3.: (někým jiným velmi rozumně)

Pavel 19.3.:  Přemýšlím, co by jim pomohlo?


 

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 20. března X

Na to mě odpovězeno 20.3. (někým jiným smajlíkem nezveřejněného významu)

Dále Pavel 20.3.: Jinak můj příspěvek není o nikom ze signálů. Chodívám do živého růžence a jsou tam ženy, třeba bývalé starostky, které jsou opravdu v ODS a volily generála za prezidenta. Pouze přemítám o jejich víře, jak jejich politické rozhodování s ní souzní.

Na to mu odpovězeno 20.3.: (někým jiným velmi rozumně - 2 krátké vzkazy)

 

 

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 21. března

Pavle, děláš ze sebe Boha jako ďábel, pronásleduješ slušné lidi, nepíšeš žádnou dobrou zprávu a to, co píšeš je jako neustále ohrávaná deska.
Prostě chceš, aby si s Tebou někdo psal.
(uvedeno jméno někoho jiného) se snaží Ti oponovat a dělá to naprosto správně podle svých názorů a žádný z nich nemusím rozporovat.
Už ses snížil dokonce k tomu, že kopíruješ a vložíš.
Na tvé činnosti není nic dobrého, ty jako člověk jsi, předpokládám, ještě dobrý - tak se vzpamatuj.
Asi, abych nesledoval toto vlákno, musel bych vymazat své komentáře - bohužel 4 hodiny či den času nemám.
A ty si ten čas ještě vynucuješ po kde kom.
Podle zpovědního zrcadla hřešíš proti nepokradeš, takže jsi i zloděj.
To tedy, co provozuješ je obtěžování lidí.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 21. března X

Na to píše 21.3.: (Další účastník velmi rozumně); Pavel označuje, že se mu odpověď líbí.

 

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 21. března

No, nevím, Pavel sám má dost komunistické názory na svět, to už je tu z diskusí známé, ač zřejmě komunistou nebyl, ale taky žádá Rusko, aby nás okupovalo. To všechno už tu odeznělo a co se týče zdrojů, tak jsou ještě horší, než uvedené. Všechny ty zdroje známe, ale ještě mnoho dalších a mnohem důvěryhodnějších. Nic jiného nedělá, než si žádá pozornost svým zmateným pohledem na svět. (zde sebekriticky uznávám, že jsem mohl řečeného Pavla urazit)

Dále Pavel 21.3.: Televizi jsem už dávno odvezl do sběrného dvora, zprávy získávám ze Šalingradu, z vysílání Volný blog, také vysílá Sany a ten kamioňák z Kanady a je spoustu videí i článků. Poslouchám zprávy i z druhé strany ale ta protichudnost zpráv ukazuje, že nám tu někdo sprostě lže! Časem se jasně ukáže, komu je možno věřit. Naší vládě ani naší televizi rozhodně ne. Kdo toto ještě nepochopil, tak nevím, čím myslí.

A ještě Pavel 21.3.: Jinak v mém příspěvků nikoho nesoudím, jen se ptám na názor druhých. Každý z nás se v poslední době nějak rozhodoval a podle čeho?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 21. března

Pavle, nechápu proč urážíš mozky druhých a ze sebe děláš toho nejchytřejšího na světě. Fakt s Tebou nemá cenu diskutovat. Koukám, že sis našel jiné oběti.
Nesoudím tě zle a nebudu Ti za to nadávat, jen konstatuji, že Ty jsi ten, kdo uráží druhé a koukám, že to děláš docela se zalíbením. Můžu to tak napsat, protože jsem měl s Tebou tu čest. (zde sebekriticky uznávám, že jsem mohl řečeného Pavla urazit)

Na to Pavel 21.3.: Nejsem lidojed, nepotřebuji oběti a když zjistím, že mi někdo lže a pochopím proč, tak je na místě věřit těm, kteří mluví pravdu. Sledoval jsem Luboše Volného roky, srovnával jsem jeho slova s pravdou, která se po čase prokázala a nezjistil jsem žádnou lež. Naopak sprostě lhali ti vládou podplacení lékaři a ministři. Těch 200 poslanců tu lež nevidělo? Jestli ano a hlasovali pro lež, jsou plně odpovědní za zradu národa. Nemají v naší vlasti co pohledávat! Ty i jiní tvrdí, že vše konají správně pro dobro lidu. Nebo jenom potřebujete věřit lži?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 21. března Pavle, ty nehodláš přestat, že?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 21. března X

Na to píše 21.3.: (Další účastník velmi rozumně)


 

K tomu Pavel 22.3.: Co jsou dezinformace? Pokud vím, tak úmyslné lži, které mají svou úlohu někoho klamat, podvíst, zneužít jeho důvěry. Na to si dávám pozor.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 22. března

Pavle, nedáváš a sám to říkáš, aniž bys o tom věděl, že to říkáš. Věříš-li politikovi, který nemá žádné morální předpoklady (a to skutečně neměl), je zcela bezohledný a to i k normálním lidem, pak od takového člověka marně hledáš pravdu. On ji skutečně nemá a předkládá extrémní desinformace a to zcela záměrně a s vidinou zisku. Informace je docela slušný kapitál, takže, když máš jakékoli informace, které jseš schopný sdělit, máš z toho profit bez ohledu na to, zda je to pravda nebo ne. Babiš s informacemi zachází ještě šikovněji, než tvůj (raději nejmenovaný, původně jmenovaný, bývalý poslanec) a tu se dozvíš, kolikanásobně zvýšil svůj kapitál během svého pobytu v politice. Každá informace má svůj zdroj a nejsou-li zdroje kvalitní, pak je nekvalitní i ta informace a stává se lží někdy neuvěřitelnou.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 22. března

Ano, můžeš se oprávněně cítit zneužit a ještě neúspěšný. Věřil jsi něčemu, o čem sám autor věděl, ač to vydával za pravdu, že to není pravda. A nemusíš ho omlouvat, je očkovaný, jak sám říkal a jak se sám vymlouval.

Líbí se miModlím se

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH)  22. března

Asi bys to chtěl komentovat, ale to je zbytečné, točíš se v kruhu, což je jeden z atributů falešných zpráv a ještě chyba dialogické formy - abys vedl dialog, nesmí to být monolog uzavřený do kruhu.

Tato moje reakce sklidila 2 laiky od obou dalších účastníků diskuse, Pavel se tento den odmlčel.

 

Vzápětí jsem ještě připsal obvyklou reakci, kdy chci Pavla napomenout, že nehodlám v diskusi pokračovat.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 22. března X


Na to Pavel reaguje 23.3.:  To máš pravdu o tom kruhu. Já tomu říkám emoční kolotoč. Lidé mají v sobě určité emoce k lidem kolem nich a veškeré jednání, jejich komunikace se točí stále dokola kolem těch emocí, domněnek. Nelze dojít k nějaké domluvě. Tím ted trpí má sestra. Její cíl je pohodové soužití v domě svého syna. Potíž je u jeho ženy. Má k ní negativní postoj, její syn se zastává své ženy, matky dvou dětí a ona pocituje málo úcty od svého syna. Je to boj o vliv v rodině. Znáš ty vtipy o tchýních...Oni ty své emoce nedokáží zvládat. Snažím se je uklidnovat, rozmlouvat jim tyto zbytečné debaty, kdy se točí jen kolem svých emocí a ten zlý přebírá vládu nad slovy, které v rozčílení vyslovují a vůbec nevnímají, že jim toto chování ničí jejich cíl, že ten zlý lidi rozděluje, ničí vztahy, živí negaci, nenávist, zášt.

Pavel pokračuje dál 23.3.: Ukazuji jim jejich cíl i cesty, které k němu vedou. Ukazuji jim, jaký vliv a následky mají ve zlobě neuvážená slova, jak jim vše boří, o co se měsíce snaží. Ptám se, zdali ještě chtějí směřovat k tomu cíli a nebo už mají jiný cíl, jak vyštvat svou tchýni z domu. S lidmi, které nezvládají své emoce je těžká práce. Se mnou všichni mluví v pohodě, k věci a směřují vždy k cíli. Jen mezi nimi tam vládne negace a zlo. Je to nějaké prokletí?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 23. března

Pavle, TY se točíš v kruhu, což je známka toho, že tvé zprávy jsou lživé, protože lež se nemůže otevřít a proto v jistém bodě, kde už si nejsi jistý se vracíš do kruhu. Jenže jsi k tomu slepý, takže je to jako mluvit do dubu. Kdybys chtěl znát pravdu, vymotal by ses z kruhu velmi rychle a sebejistěji pokračoval ve smírném duchu dál. Jenže, když Ti nastíníme něco, co není v tvém okruhu, honem rychle urážíš a vybízíš, abychom šli do tvého kruhu. Na to říkám NE.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 23. března  X

Dále Pavel 23.3.: Popisuji pouze, co vidím, co cítím, čeho jsem svědkem, žádné lži, které nenávidí každý Katolík. Desatero Božích přikázání je pro mě zákonem a hříchu se fakt vyhýbám. Jen čisté srdce, milující Boha, toužící po jeho lásce, mohou doufat v Boží milosrdenství i v Boží spásu.
Na to mu odpovězeno 23.3.: (někým jiným velmi rozumně)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 23. března

Jenže Pavel asi není hříšník, říká, že se hříchu vyhýbá. To mluví samo za sebe. Jak se říká v jednom přísloví: "Odříkaného chleba největší krajíc." Hříchu se vyhýbá a hřeší, "jak sviňa". Ano, točí se v kruhu. Ostatní mají problémy, on ne a nemůže za to, že má někdo problém s ním.
Je to jako házení perel sviním. A pokud z toho nevytuší, kdo je ta "sviňa", tak jsou jen tři možnosti: buď dělá blbce ze sebe, nebo ho dělá z nás nebo tím blbcem skutečně je.
Ať vyberu, co vyberu, všechno se točí v kruhu a všechno je to blbě. Takže nic z toho by dělat neměl a dělá to.
Pravda má tu vlastnost, že ač bývá nepříjemná, tak je vždycky správně.
Pavel si myslí, že říká pravdu, tudíž by to mělo být správně, ale nic tu správně není, takže z toho logicky Pavel lže.

Tato moje reakce sklidila 2 laiky od obou dalších účastníků diskuse, Pavel ten den už nediskutoval.

(zde sebekriticky uznávám, že jsem mohl řečeného Pavla urazit)

 


Pavel 24.3.: Lež je úmyslná. Neúmyslná nepravda není lež a tím pádem ani hřích!

 

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 24. března

Když zjistíš, že jsi neúmyslně lhal a stojíš si na svém názoru stejně, pak je to vědomé, dobrovolné a ve vážné věci a odděluje Tě to od Boha, pak je to dokonce těžký hřích. Nemůžeš říci, že bys byl neinformován, protože jsme Ti vždy oponovali, ale stejně ses držel "své pravdy", tudíž to není nic, co bys nedělal úmyslně, tudíž to není neúmyslné a není to nic, pro co by ses sám nerozhodl, takže dobrovolně, nikdo Tě nenutil šířit falešné zprávy. Pokud by ovšem onen (raději nejmenovaný poslanec) tě nenutil, kdybys byl nucen, jedině tehdy by se nejednalo o hřích. Jenže děláš to záměrně, aby s Tebou bylo komunikováno a nás nutíš, abychom s Tebou souhlasili, takže vůči nám se dopouštíš těžkého hříchu. A to, žes nás nenutil přijímat tvou pravdu, není pravda, protože když jsme byli opačného názoru, ...

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 24. března

...byli jsme podle Tebe bez mozku. Takže vědomě, dobrovolně a těžká materie hříchu, všechno je splněno, tak alespoň víš, z čeho se zpovídat.

Toto tvrzení sklidilo 2 laiky od autora Pavla a také od "někoho jiného". Pavel pokračoval dál:

Pavel 24.3.:  Ty tvrdíš, že šířím lži a vědomě. Nemůže to být hřích, když pro mě ta údajná lež, je pravda, které věřím. To bych mohl napsat i o tobě, že žiješ ve hříchu lži. Pouze věříš jiným pravdám.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 24. března

Jenže pak je ta "tvoje" pravda v rozporu s katolickou vírou, ovšem Ty věříš katolickou víru, takže vidíš, jak se musíš vymlouvat, abys neuznal vlastní hřích.
Vědomí o hříchu nemůžeš nemít, když jsi byl poučen o tom, že šíříš lži a pravda není individuální věcí pro každého jiná, pravda je jedna a je pro nás zakořeněna v Kristu, On je Pravda.
Podívej se na charakteristiku pravdy. V pravdě přece nemůže být rozpor, jinak to není pravda. Názory můžeme mít jiné, ale pravda je jen jedna. Mezi názorem a pravdou nemůžeš udělat rovnítko. Názor je úhel pohledu. O pravdě se dál nediskutuje, ta je prostě daná.
Jenže, když začneme rozebírat tvoje verze pravdy, budeme se točit v kruhu. Takže, točíme-li se v kruhu, je jasné, že někdo lže a lže vždy ten, kdo ten kruh znova roztáčí, tedy Ty.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 24. března

Vzhledem k tomu, že to nejseš schopen uznat, další diskuse není možná.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 24. března X

Na to k autorovi 24.3.: (někým jiným velmi rozumně) Ta odpověď sklidila laik od "dalšího účastníka".  Pavel se již ten den odmlčel (pozn. já laiky, smajlíky a podobně nikde nedávám a byť bych třeba i souhlasil, tak smajlík či laik pro mě není značka, já to raději napíši).


 

Pavel 25.3.: Je tu hodně komentářů a tak jsem napsal nový příspěvek o pravdě, úhlu pohledů i o zločinech mocných, jak ničí svět pouhou krádeží, kdy světu stále tají pravdy, které se jim nehodí.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 25. března

Pilát se Ježíše ptal, co je pravda? Ty se na to neptáš, ty rovnou házíš. Pravda nemůže mást a podle toho, co jsem viděl, Ti ("další účastník" - pozn. kvůli anonymitě, jinak v originále je napsáno jméno) bude mnohem kvalitnějším oponentem. Já se s Tvými zmatky, se kterými svobodně, vědomě a dobrovolně nechceš nic dělat, také už potýkat nehodlám.
Stačí mi skutečnost, že už mě tak nepronásleduješ a to je pro mě dobře.

Dále Pavel též označuje jménem diskutujícího v 1. pádě č. jednotného - 25.3.: (...) má názory dosti podobné tvých. Nemá tolik negativních emocí a snaží se logicky vysvětlit realitu. Ve volnou energii nevěří, jak je jednoduchá a praktická. Je tu o tom ted spousta videí. Bylo to odzkoušené, v sériové výrobě, dokonce si jeden přístroj koupil Čech a celá fabrika na tu volnou energii jela. Ti mocní to včas zachytili, fabriky i tu výrobu s patentem koupili, spálili a vše utajili. kdo jim to neprodal, toho odstranili. Šlo tam o biliony a proto lidské životy byly bezpředmětné. Cokoliv se pro lidstvo vynalezne a mělo by to dobře sloužit, vše je ukradeno a utajeno. Ted v praxi vidíme, jak nás mocní zotročují vysokými nájmy, předraženou energií, ničí naše zdraví, zneužívají zdravotnictví, výrobu potravin, léků, nápojů. Vyvolávají v lidech rakovinu, infarkty, mrtvice, plicní

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 25. března

Pavle, laskavě už toho nech. (...) ještě neotravuješ tak dlouho.
Já na Tebe tak hodlám striktně a už ne jinak, protože přesně tak si to zasloužíš, bohužel.
Konspirační teorie nevedou ke spáse, ale k zatracení.
Šíříš hněv a nenávist a jsi k tomu slepý. Já nejsem negativní.
Žiji život tak, že vnímám na rozdíl od Tebe opravdový svět.
Ty se jen pachtíš po bohatství, které nemáš a závidíš těm, kteří mají a podle Tebe nepoctivě, takže proto nemáš šanci.
Vše, co děláš, že křičíš a nemáš!
(...)Ti ještě logicky něco dává a vždy s Tebou nesouhlasí a mnohem diplomatičtěji Ti říká, to, co já na rovinu, teď, když mě stále obtěžuješ.
Prostě tvá tvrzení jsou jedna velká lež a podvod a buď jseš tak hloupý, či ze sebe hlupáka děláš, ale z nás hlupáky dělat nebudeš, to Ti říkám celou dobu.

Tato moje reakce sklidila 2 laiky od obou dalších účastníků diskuse, toho dne se již diskuse uzavřela.


 

Ke mně napsal svou reakci "Další účastník" 26.3., tudíž ji mimořádně zveřejním:

@VVRH: Na Pavla reaguji diplomaticky cíleně. Za ty roky na signálech vím, že reagovat agresivně a útočně nemá vůbec žádný smysl. Nejlepší je dotyčné ignorovat a nereagovat na jejich nesmysli. Ono je to časem přestane bavit, protože nemají publikum.
Mohl bych Pavla rovnou poslat do háje a zařídit mu ban, ale to nemá opravdu smysl. Protože by si založil jiný profil a pokračoval by, jako to už několikrát udělali jiní problémoví a zavadní uživatelé.
Na Pavlovy příspěvky nereaguji kvůli němu, protože toho už nikdo z nás nezmění. Je to hold starej beran.
Spíš to dělám kvůli ostatním, protože je nebezpečné když někdo, kdo Pavla nezná, může podlehnout jeho nesmyslům.

Tento příspěvek si zasloužil laik od "někoho jiného"

 

Pavel dál reaguje 26.3.: (...) , jiný profil tu jde založit ale ne autorizovat. Nebo se tu dají použít pravdivé informace z dokladů na jiný profil s následnou autorizací? Já nemám nikde více profilů, pouze tady jeden a na Facebooku jeden. Píši pouze pravdu, jak ji vidím a mám k lidem úctu, lásku, která se projevuje slušností a poctivostí. Třeba Vojta tvrdí, že ho pronásleduji a obtěžuji. Pouze mu poctivě odpovídám na jeho řádky, na čas, který mi dobrovolně věnuje. K ničemu ho nenutím.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 26. března

Tak trochu se, Pavle, snažíš vykroutit, z toho, co už sis nakroutil. Víš, že jsem Ti odpovídal slušně, dokud jsi mě nezačal osočovat a to dost nevybíravým způsobem. Ano, občas jsem Tě ponížil pod základní školu, abych poukázal na úroveň tvých otázek či kvality "tvé pravdy", nicméně to, co předvádíš, skutečně může myslet vážně jen ten, kdo to nemá v pořádku a lidi za stroje zaměňovat jen ten, kdo je chce zesměšnit. Budu-li Ti to dokazovat, zase se vrátíme do kruhu, ze kterého ty nevycházíš kvůli své bezpečnosti, takže se stejně neposuneme dál.
Stal ses tedy členem své osobní sekty, která předkládá svoje vyznání víry, které Ti nebudu psát, nebo, že bych si dal tu práci? Ne, bylo by to směšné. Jak je to v Anděl Páně: "...miluj bližního svého, ...ale blbce ze mě nikdo dělat nebude."
Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 26. března

Jinak s tímto přístupem k Signálům by Pavel měl přijít o autorizaci. Bylo by to slušné opatření.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 26. března

(směrem k "dalšímu účastníku") Jo, to se lehko řekne. Jsem rád, že se Pavel už trochu omezil, ale jeho úroveň je fakt otřesná a poslední dobou mu píši i to, že ani pěti leté dítě není schopen přesvědčit o svých nesmyslech, že fakt je lepší, chce-li komunikovat, aby si našel nějakou slušnou komunikační linku a zbytečně se nedopouštěl rouhání, matoucích tvrzení, překrucování faktů, diskreditací osob. Ještě před týdnem mě tak psal i přes 10 zpráv denně, než jsem mu rázně vysvětlil, že to považuji za pronásledování mé osoby a vždy se mě snažil vyprovokovat k tomu, abych s ním souhlasil. Pochopitelně se neposunul nikam. Ba ještě mě v soukromých vzkazech vyčítal, že jsem zrušil přátelství s ním a že Signály jsou mrtvé, neb s ním nikdo nekomunikuje.
Dostal se za úroveň těch, kterým Signály zamezily přístup.

Toto si "zasloužilo" laik "dalšího účastníka." Ne, že by mě šlo o laiky, ale tady mají jistou výpovědní hodnotu.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 26. března

Jinak vyjadřuji oprávněnou pochybnost, zda za obrazovkou počítače skutečně sedí Pavel (...), který se nechal autorizovat před mnoha lety. Podoba sedí, věk asi taky, ale chování, byť má jisté rysy toho, koho jsem osobně potkal, tak neodpovídá muži uvedeného věku, ale spíše demonstrantům, kteří naposled zaútočili na Národní divadlo (ano, je tam psáno divadlo, správně má být muzeum) chtěje násilím strhnout vlajku Ukrajiny, o které si mohu myslet svoje, ale když už tam visí, tak je třeba držet úctu k národním symbolům Ukrajinského národa. Jako občan přece jen tak nemohu si dělat, co chci a co se týče vyjadřování názorů, tak se vší slušností k oponentům, kteří mají názor jiný. Myslím, že slušnost patří k Signálům. (Uznávám, že pokud by toto tvrzení nebylo pravdivé, není to dobře, ale pochybnost vyjadřuji vědomě a dobrovolně)

Pavel se snaží měnit kurz diskuse 26.3.: Vojto, zastáváš názor, že je správně aby na Českém národním muzeu visely Ukrajinské vlajky?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 26. března

Chceš mě diskreditovat? S dovolením si tento názor nechám pro sebe. Nerozhoduji o tom já, ale ředitelství Národního muzea. Asi tak. Ano, viděl jsem na facebooku na tom místě hákové kříže z jisté doby. Vtrhli snad kvůli tomu demonstranti do Národního? Teď to udělali a nebylo to správné. Zda je správné, aby visela národní vlajka Ukrajiny na našem Národním muzeu, není otázka na mě a také není na mě, abych to sundával. Každý národ má svůj symbol, který si zaslouží úctu. Proč visí Ukrajinské vlajky se ví. Visí i na CMTF a taky jsem ji nesundal. Kladu si otázku, ale to neznamená, že nepodporuji Ukrajinu a viset určitě Ukrajinská vlajka může ať se ví, že jsou Češi s Ukrajinou, mohla by proto viset i česká, k obojímu úctu, ano.

Další účastník diskuse 26.3.: (Dává přesné informace a velmi rozumně usměrňuje)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 26. března

Jenom ještě bych Pavlovi podotknul, že Ukrajina nás neokupuje, ale je okupována a že visí vlajky Ukrajiny je vyjádřením jisté solidarity, nicméně jak má viset vlajka, má svá pravidla a na druhé straně nelze jen tak sundávat cizí státní vlajku, protože jí také náleží jistá úcta. Pavel jen velmi špatně položil otázku, nicméně položil ji relativně slušně a vnímám, že mi chce vnutit odpověď, abych řekl, že to není správné. To neříkám, říkám, že jiné věci také nejsou správné.

Na to "další účastník" dává svůj laik.

Dál Pavel 26.3.: Vojto, mohl bych psát o všem, co naše vláda a její přisluhovači dělají a ptát se, jestli konají dobře nebo vlastizrádně i úplatně. Cokoliv bychom tu popsali, tak dojdem k jedinému zjištění, že si z nás občanů dělají dojivou krávu. Zajímá je pouze to, co z toho budou mít na úkor lidí. Místo služby vlasti, která je platí, slouží všem, co jim dají nějaký úplatek.

Na to píše 21.3.: (Další účastník velmi rozumně)

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 26. března

Pavle, dnes už těch zpráv bylo dost. (...) Ti to píše naprosto dobře. Jenže ty chceš stát na straně těch, kteří vyjadřují svůj názor křiky a burácením a novým pošlapáváním práv zase jiných. Takže skonči nesmyslnou debatu, jo!

 


 

Další den, Pavel 27.3.: , (...) politika mě tak nezajímá, na to máme placené politiky. Vadí mi lidé, kteří zavírají oči před sprostou zlodějnou a tvrdí, že nás ten člověk neokradl nebo dokonce, že měl na to od nás lidí souhlas aby kradl a nechal se uplácet, zneužívat své postavení ve společnosti.

Vojtěch Hýbl (VVRH) 27. března

Nemá to cenu, Pavle. Neustále se opakuješ, nedáváš nic nového, píšeš jen sračky. Nemá to žádný dobrý účel, vůbec nic to nepřináší, jen závidíš politikům jejich zisky a šíříš to mezi lidi, to je také těžký hřích. Děláš to vědomě, dobrovolně, očerňuješ cizí lidi, byť, co píšeš, může být pravda, dopouštíš se tak toho v závažné věci, nactiutrhání je také závažné, a navíc ty sám jsi zloděj, když nás okrádáš o čas, protože zbytečně odvracíme tvé neoprávněné ataky.
Co vidíš dobrého v tom, co jsi napsal? Co vidíš prospěšného v napsaném textu? S takovou s Tebou už nikdo komunikovat nebude.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 27. března

Mé komentáře nejsou nic dobrovolného. Chci mít na Signálech taky klid a ne, že mě svítí 10 červených světýlek a všechno Ty. Já nemám čas řešit jenom Tebe, už jsem Ti to vysvětloval. Kdyby tvoje komentáře byly alespoň slušné, vůbec by mě těch 10 světýlek nevadilo.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) 27. března X


Pavel včera 07:57 (28.3.) Vojto, já tě v posledním vzkazu neoslovil, nekradu ti tvůj čas. Asi tě to nějak oslovilo, že jsi na mě zaútočil formou dehonestace stejně, jak ti navedení nacistickou vládou. Kdo nevyznává jejich lživou pravdu, ten nesmí psát, mít svou pravdu. Padl jsi do osidel ďábla?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) včera 08:33

Už toho nech. Oslovil jsi sice (...), ale totálními nesmysly. Žádné dehonestace vůči Tvé osobě jsem nepoužil, jen jsem Tě upozornil, že těžce hřešíš, když píšeš to, co píšeš a co není pravda. Pořád koluješ dokola stejné, ovšem abys mohl kritizovat, má být tvá kritika konstruktivní, což není. Máš právo na názor, ale musíš uvést i své řešení, jinak se k faktům ani nepřiblížíš. Tady je vidět tvé násilnictví a tvou touhu po bohatství, moci a slávě. Mocní mají moc, ty ji nemáš, tak je chceš shodit alespoň slovy. Mají bohatství, zvyšují si platy a ty je chceš shodit v dojmu, že někdo podle tebe lepší ti zvýší plat. A máš vždycky pravdu, protože ji chceš mít a nutíš nás, abychom ji vyznávali. NE

Na to Pavel včera 11:21:  Tak je správné, když někdo bohatne na úkor ostatních? Má staticícový měsíční plat a nestačí mu to! Jenže ten obrovský plat má od pracujících lidí a za ten plat má pracovat ve prospěch obyvatel, ne naopak. Máš Vojto pocit, že závidím a oni si plat zaslouží?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) včera 11:54

Bohatství, moc a sláva tě pohlcuje a proto mnohé obtěžuješ. Už toho nech a nauč se pokoře, o které píšeš často, že ji máš.

V jedné větě se ptáš na dvě naprosto protichůdné věci jako bys měl být král nad nimi a cítíš se být tím nejposlednějším, který nejvíc řve a nic dobrého nedělá.

Ano, závidíš a otřesně. Zda si platy zaslouží, to je jejich svědomí a jejich práce. Je potřeba konat tak, abychom se nemuseli stydět za to, kolik vyděláváme a ještě za nic.

Takže dobro pro druhého by měl být tvůj program a ne myslet na to, že druhý má moc dobra a já žádné.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) včera 11:55 X

Pavel, včera 14:58: Vojto, mám se dobře, po bohatství netoužím, nikomu nic nezávidím, jen bych rád měl ještě psa ale napřed musím pro něj vybudovat podmínky k životu.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) včera 17:55

Když se zpětně podíváš na komentáře, které jsi napsal, sám se usvědčíš ze lži. Vůbec výzva shora, o které je tedy tato diskuse je přímým svědectvím tvého směřování: Divíš se, jak může být věřící člověk v ODS a za prezidenta volit válečného štváče. Odkud jsi vzal, že prezident je válečný štváč? Prosím, neodpovídej, to je řečnická otázka. Jak můžeš někoho posuzovat, že je vrah?

Ti všichni mají moc a ty jim to prostě závidíš a proto máš k nim takové nenávistné komentáře. A k nám taky! Ano, mají bohatství, moc a slávu a ty nic takového nemáš a proto jdeš až za hranice prokletí, protože nemáš právo nazývat je ďáblovými služebníky.

Jak si to kdo zodpoví u Božího soudu taky není tvoje věc.

No a dnes už je to 3. zpráva od Tebe, která je úplně k ničemu.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) včera 17:55 X


Pavel, dnes 10:38, to je 29.3.: Točí se stále v kruhu, opakuješ se a ani nenapíšeš, jestli máš psa a jaký máš vztah ke zvířatům. Říká se, že vztah k lidem je podobný.

 

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) před 5 hodinami, to je 29.3., aktuální čas je 20:10

Tak Pavle, ty jsi zodpovědný za diskusi, tedy ty se točíš, ne já. Já jsem Ti jen shrnul, že máš touhu po bohatství, moci a slávě, což vlastně vůbec nezaznělo a proti tomu se snažíš bránit, že máš všechno, ale ty jsi tak začal tu diskusi.

Tak tedy půjdeme dál. Otázku k předchozímu nechám do jiného komentáře, ať se Ti to neplete.

Také jsem Ti vyčítal, že lžeš. Ďábel je otec lži a ty hned v úvodu vytyčené diskuse se odvoláváš na ďábla. Říkáš, že jsou to ďáblovi služebníci. Mohl ses odvolat na Pravdu samu a napsat, že Bůh jim všechno spočítá, ale ty se odvoláváš na ďáblovi služebníky, takže jako člověk jsi na to slabý a nemáš šanci. Bůh by Ti pomohl, ale nesměl bys lhát. Jak vidíš, tak lžeš.

V zápětí na to jsem napsal odpověď na vynuceně položenou otázku, která si pak zasloužila 1 laik "někoho jiného". 

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vojtěch Hýbl (VVRH) před 5 hodinami (akt. čas 20:15)

Zda mám psa, na to ses neptal. Znám hodně psů z návštěv nemocných. Jsou to milá zvířátka. A jaký mám vztah k lidem, to mě svou výzvou urážíš, protože máme společnou zkušenost a víš, jaký mám vztah k lidem. Takže hodláš-li urážet dál, nehodlám s Tebou dále diskutovat. Ty jsi ten, kdo kazí diskusi, ne já.

Před 2 hodinami Pavel připsal: Vojto, ty záměrně hledáš v mé odpovědi místa, která si vyložíš úplně jinak, než je zamyšleno a následně se urážíš. Vždyť toto dělají snad jen ženy! My muži mluvíme stejným jazykem. Jsme přece z Marsu.

 


 

Toto je tedy stav diskuse k 29.3.2023 20:17.  Obdivuji každého, kdo se dostal až sem.

 

 

 

 

 

Zobrazeno 565×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Vůbec mi nečiní radost, že jsem vydal tento článek.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

To měl být obrázek nesmyslnosti takovéto diskuse, nic víc, nic míň, jen v těch intencích tak nehodlám pokračovat. Díky za přečtení. Vojta

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Dneska snad budu slavit. První den, co ani řádek od tak řečeného Pavla.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio