Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Když jsou povinnosti splněny...

Bohu díky, mám 132 kreditů z minimálních 120 a všechny povinnosti studia už dokončené až na 4, které se týkají skutečného dokončení.

 

První povinností, která mi vysloveně teď hoří, než zchladne je odevzdání diplomové práce. Podle vedoucího práce je podstata mé práce obhájitelná, takže ještě musím dotáhnout formu a k tomu jsem dostal hodně cenných rad, které ovšem musím honem rychle zpracovat.

 

Druhou povinností, a tím pádem i třetí, je připravit se na státnice, na něž už jsem podal přihlášku, takže pravděpodobně někdy v červnu budou termíny, kdy budu skládat zkoušky. Takže se musím připravit na Dogmatickou a morální teologii a tedy tyto dvě zkoušky úspěšně podle pokynů akademické obce složit.

 

Pak povinností před tím nebo potom, jak to vlastně vyjde, bude obhájit diplomovou práci, což ovšem závisí na tom, že práci odevzdám. 

 

Po splnění všech předmětů mě tak běží lhůta dvou let k tomu, abych to dal dohromady a mohl jít po státnicích a obhajobě práce k promoci na magistra. Do toho už mi naskočily i poplatky za delší studium, k jejichž složení budu také vyzván během semestru. 

 

Dá se tak říci, že už se mi to krátí, ale právě v tuto dobu vypětí prožívám opravdové drama, kdy si uvědomuji svůj cíl a skoro nemám pomyšlení na nic jiného. Možná spoustu samozřejmostí vypouštím, ale každopádně mám jasný cíl dokončit studium, aby ze mě byl človíček, který církvi může dát zas o trochu víc.

 

Z celého průběhu mého studia, jak bakalářského, tak i magisterského je mi jasné, že jsem spíše student - prolézač, který chce dokázat, že studiem teologie se dá prolézt krásně a s radostí, i když to činí mnohé obtíže.

 

Nikdy jsem neměl ambice být studentem aspirujícím na všechna možná vyznamenání a zdatným vykládat všechny teologické hloubky, i když v teologii je velká krása.

 

Mohu děkovat, a nezapomínám na to, že jsem se rozhodl pro studium teologie.

 

Nerad moc prosím o modlitby, ale jsem si moc dobře vědom, že je v tomto čase budu potřebovat asi ještě mnohem víc, abych to všechno vydržel. Tak díky moc všem, kteří se za studenty modlí.

 

Tolik tedy pro dnešek k mým neslavným studentským výsledkům. 

 

 

Zobrazeno 245×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio