Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Aktivní příprava na setkání k otázce synodálního procesu

Tak, jak už jsem psal, jistě ve všech farnostech nějakým způsobem probíhá synodální proces. První setkání evangelizační buňky zuberské, jež souhlasila s tím, že se do tohoto procesu aktivně zapojí, tedy setkání s volbou tématu, již máme za sebou, téma bylo zvoleno logicky a předpokládaně, ale zatím zůstane utajeno. 

 

Kdo to má vědět, ten to ví: členové skupinky, její moderátor i ten, kdo to bude zapisovat, jakožto zcela samozřejmě správce farnosti a koordinátor pro synodální proces ve farnosti, byli seznámeni s časem 1. setkání a také s tím, že další setkání bude již brzy, v našem případě v barvě růžové.

 

O prvním setkání se můžete dočíst na blogu zde: První schůzka k synodálnímu procesu zuberské evangelizační buňky | Já za to nemohu, to někdo jiný (signaly.cz)

 

Na to druhé jsem se připravil tak, že jsme společně domluvili termín, který nadejde, denně na to myslím v modlitbě (ne sice konktrétně té vymyšlené, kterou nechávám na vlastní průběh setkání, ale ve svých osobních modlitbách) a také seřazením pořadu setkání, modlitby, úryvku z Písma a nabídnutých otázek na jeden papír, který z druhé strany bude prázdný, aby každý účastník si mohl napsat poznámky k tomu, co chce, aby vyznělo jako příspěvek k výstupu 2. setkání skupinky.

 

Nebudu si připravovat stopky, abych utínal řeči, chtěl bych, aby to vyšlo přirozeně, že každý řekne v krátkém čase své postřehy a také já budu hledat krátký čas, což pro mě bude nesmírně těžké, když často bývám rozvláčný.

 

Jelikož jsem pod jednou střechou s panem farářem, vyžádal jsem si od něj rady, jak postupovat a na co se při tom zaměřit, aby to bylo co nejvíce k užitku a aby naše zaměření šlo správným směrem.

 

Mým skrovným cílem je, aby z našeho diskusního kolečka vyšlo něco co nejvýznamnějšího k prospěchu celé světové církve, když v jednom snu, jak už jsem tu psal, jsem si potykal s papežem Františkem vědomě a  dobrovolně česky. 

Zobrazeno 302×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio