Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

100% učitel a 100% mizerný komunikátor

Tak jsem si zase udělal adventistický test duchovních darů. Mají to na stránkách sboru CASD v Hranicích. Oproti poslednímu jsem výrazně vzrostl jako učitel a to dokonce na 100%, zatímco papírová a telefonická komunikace mi shodně nevoní, takže na 0 a pomalu a jistě se horším jako misionář, s čímž bych měl asi něco dělat. Ale přece jen ty otázky patří sboru Adventistů a já jako katolík musím některé věci vidět podstatně jinak. 

 

Tento test si čas od času dělám, ale už jsem si říkal, že by bylo vhodné si to na blogu opět připomenout. Zrovna dneska jsem na bratry pomyslel a tak jsem dopad, jak jsem dopad při tom testu. Ty předchozí testy jsou tady: https://vvrh.signaly.cz/1402/jaky-bych-byl-adventista

 

Jinak se, milí katolíci, nebojte, neděláte nic proti katechismu a za vyplnění testu nelze exkomunikovat. Navíc jde o ekumenický dialog, který je dokonce doporučený, ale jistá ostražitost je jistě taky vhodná. Mimochodem to může být i dobré téma k synodálnímu procesu, kde v jednom okruhu otázek se zabývá také vztahy mezi církvemi.

 

Ovšem jak jsem došel k tomu, že podle testu jsem 100% učitel, to skutečně nevím, na rozdíl od toho, že už 100% vím, jak docílit toho, abych byl na 100% bez komunikace. Na každou otázku ohledně dopisování či volání komukoliv, odpovídám zásadně nikdy, protože to skutečně takto nedělám. Pro mě je důležitá komunikace spíše osobní a volám či píši, když potřebuji, ne, když mě to napadne.

 

Takže tady je můj konkrétní výsledek:

 

 

Test duchovních darů


 

Blahopřeji ke zdárnému absolvování testu!


Váš výsledek

učitel

 



 

pastýř    94 %
apoštol    94 %
učitel    100 %
moudrost    67 %
poznání    89 %
povzbuzení    67 %
modlitba    94 %
dávání    78 %
rozeznávání    67 %
pomoc    61 %
milosrdenství    67 %
evangelizace    83 %
uzdravování    83 %
víra    89 %
vedení    72 %
pohostinnost    72 %
organizace    67 %
komunikace    0 %
misie    50 %
ochota    61 %
administrativa    6 %
Zobrazeno 261×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio