Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Zbytečný boj

17. 11. 2021 0:00

Jsem moc rád, že na Signálech se tak nebojuje.

 

Na facebooku však na mě každou chvíli číhá nějaká agresivní zpráva a vždy od těch, kteří se svobodně rozhodli odolávat možnosti očkování proti kovidu. Je to jejich svoboda. Já si o tom myslím toto, co jsem napsal do jednoho z příspěvků v komentáři:

 

Nevím, jestli boj neočkovaných proti očkovaným na facebooku má nějakou cenu. Spíše to kazí charaktery a úctu jednoho k druhému. Očkování je přece volba svobodná a zodpovědná, tak nevím, proč se tak bojuje. Kdo se nenechal očkovat, dobrovolně to vzal i s tím reálným a vědomým rizikem, že bude omezován proto, aby se sám mohl cítit bezpečněji a vyhýbal se možnosti virové nákazy nebo doufal v to, že případná nákaza je buď jeho osud nebo není tak nebezpečná. Neočkovaní rozhodně neškodí očkovaným, ale nemohou být nezodpovědní a vystavovat se nebezpečí nákazy, proto jsou také omezováni. Očkovaný si však nemůže myslet, že je v suchu, protože zákeřnost viru může obejít i jeho imunitu, jen doufá, že případná nákaza bude mít pro něj lehčí průběh, než kdyby očkovaný nebyl. Fakt si myslím, že jsou to zbytečné boje.

 

V tento den bych tedy měl spíše přispívat něco o svobodě a demokracii či o mezinárodním dni studentstva. Na svůj facebook jsem tak reagoval již 16.11., ale zde to zveřejňuji až teď s tím vědomím, že jsme 17.11., kdy to slavíme a jistě na přímluvu sv. Anežky České, někteří cinkali klíči (já jsem byl ještě moc malý) za svobodu a demokracii.

Zobrazeno 399×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

A to píšu v situaci, kdy jsem sám očkovaný a vypadá to, že začíná hon na ty neočkované. To je však jen špatná strategie neúspěšné odstupující vlády.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio