Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

První schůzka k synodálnímu procesu zuberské evangelizační buňky

Jak známo, byl zahájen proces synody, ke které dal podnět papež František a na jehož zahájení v diecézi byli zástupci farností jako koordinátoři toho procesu. Velice pěkně je to popsáno: https://www.ado.cz/rubriky/temata/synoda/

 

Pověřen evangelizační buňkou jsem se zúčastnil k tomu pastorační rady, kde se jednalo o tom, jak to bude probíhat v naší farnosti.

 

Nedlouho potom, tedy včera, o 33. neděli v mezidobí, jsme se v naší evangelizační buňce domluvili, o čem budeme jednat, které téma nás nejvíce oslovuje.

 

Snažili jsme se příliš nedbat typu o. Pavla, ale diskutovat tak, aby to vyšlo z našich řad prostřednictvím naslouchání jeden druhému, jak o tom psal o. arcibiskup ve svém pastýřském listu k synodě.

 

Každý měl k tomu co říci a bylo znát, že nebude zcela jednoznačné, k čemu se přikloníme, ale názor měl vyjít jednotně a svobodně.

 

Musím řici, že otcové Druhého vatikánského koncilu to opravdu neměli vůbec jednoduché, ale nakonec to opravdu svobodně vzešlo z našich řad. 

 

Byla to síla, ne ubíjení argumenty, ale naslouchání jeden druhému a Duchu Svatému. 

 

Čas, který jsme tím strávili běžel rychle a nakonec jsme se dohodli a těším se z toho, že to, co vznikne bude opravdu plodem Ducha Svatého, ne jen nějakých výmyslů. 

 

Těším se na celý průběh procesu, ale to je už všechno, co o tom teď napíšu.

Zobrazeno 336×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio