Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Můj nový kalendář na starý rok

11. 11. 2021 15:41

Rok 2021 je už pomalu u konce, zbývá z něj posledních 6 týdnů. Je to pro mě docela drsné uvědomění, jak ten čas strašně moc letí, ale opravdu letí.

 

Loni, jak už zde uvedeno asi několikrát, jsem nevytvářel děkanátní kalendář, ale o. Radomír mě oslovil, zda nemám ještě někde některou starou tabulku kalendáře z let 2007-2010, kdy jsme pro naše farnosti nechávali tisknout velké A3 formáty, kde byl z každé strany jeden půlrok. Myslím, že se mě to podařilo najít, ale stejně byl o. Radek rychlejší, nicméně přesto jsem si pohrál a vytvořil před rokem ty tabulky https://www.signaly.cz/fotky/81299/1662902

 

Potom mě taky napadlo, že bych mohl udělat z té tabulky tabulku na každý měsíc se svatými toho měsíce (nejprve od památek výš, pak i některé svaté z osobní úcty a taky církevní svátky) s tím, že ze začátku to budu dělat asi před tím aktuálním měsícem, což jsem od května pak přestal stíhat a nakonec jsem to dokončil až dnes, na sv. Martina, ale ještě ne úplně, u některých měsíců ještě budou opravy, ale to už je jen drobné.

 

O letošní slavnosti Všech svatých jsem si řekl, že udělám u každého ze světců a svátků měsíce takový malý medailonek, nějakou podstatnou větu, jak se stali svatými, asi tak podobně, jak to mají pod obrazy svatých na Hoře Matky Boží v Králíkách v křížové chodbě. Už je to strašně dlouho, co jsem si tak chtěl udělat svou sbírku svatých, která je ještě trochu obsáhlejší a díky internetu se stále více rozrůstá.

 

Po malých úpravách tedy budu mít velmi rychle kalendář na rok následující 2022. Taky s tím nebudu moc spěchat, ale kolem Krista Krále či začátkem adventu by to být mohlo, protože to nejdůležitější, co jsem chtěl, taková ty "tabla svatých", to už je skoro hotovo, Vlastně jen Zaktualizuji dny v měsíci a pohyblivé svátky církevního roku.

 

Musím říci, že takové tvoření mě docela baví, je mi odpočinkem od dalších povinností, studijní nevyjímaje.

 

 

 

 

 

Zobrazeno 252×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio