Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Růžencové narozeniny

7. 10. 2021 13:45

Za chvíli budu mít zcela mimořádně své drahé, loňské třeťáky, vlastně už čtvrťáky až šesťáky. Je zrovna památka Panny Marie růžencové a k tomu zajisté patří, že si budeme o růženci povídat. 

 

Vlastně ani ne, protože máme si povídat o modlitbě a růženec je jen jedna z modliteb.

 

Jenže jeden z žáků má dnes narozeniny. Jak krásné je mít narozeniny v takový krásný den. Nenapadlo mě nic lepšího, než mu dát logický dárek k narozeninám. Z toho asi víte jaký.

 

Modlitbu růžence jsme si připomněli také jako ministranti na ministrantské schůzce. Sešlo se 10 ministrantů a tak jsme si vytvořili živý desátek. Možná to zkusím dnes na konci náboženství.

 

 


 

Dnešní růžencová realita je taková, že teprve teď večer se budu modlit růženec. Kéž bych se ho modlil méně unavený.

 

Je také krásné, že právě zítra máme volby. Jak budu volit, to už jsem předestřel v několika článcích před tím. Včerejší super debata a neskutečná drzost ostatních lídrů stran (např. ČSSD, který chtěl KDU-ČSL přebrat voliče, ale to bylo to nejmenší), mě jenom utvrdila ve správnosti mé volby.

 

Nedávno mě napadla zcela neslušná myšlenka. 

 

Samozřejmě, že v každém případě půjdu k volbám a zcela jistě budu volit a zcela jistě víte koho, vždyť tento blog žádnou jinou volbu nepřipouští jako správnou.

 

Když papež Pius XII. pohrozil exkomunikací činem samým, když někdo zvolí komunistickou ideologii, bylo by velmi praktické, kdyby naši biskupové do budoucna napsali papeži soupis stranických ideologií, nad kterými by bylo vhodné vyhlásit exkomunikaci, měli bychom to my, katoličtí věřící daleko jednodušší.

 

Takhle je docela nespravedlivé, že exkomunikace nehrozí nikomu kromě KSČM z těch SPD či Pirátů, jejichž ideologie se neslučuje se zdravým křesťanským učením a zcela jistě lze tvrdit, že morální hodnoty a nejblíže víře jsou jistě ti, kteří se domluvili společně na koalici SPOLU. 

 

V tom smyslu se také proticírkevně staví ČSSD, Přísaha či Trikolora, ale i ty mnohé méně významné strany a ti, kteří se nevyhraňují protikřesťansky jako třeba Monarchisté, nemá cenu volit, pro jejich nemožnou nevolitelnost.

 

Zvolit bychom měli sami, i bez pomoci církve, sami, zodpovědně a dobře. Dobře, že to nemáme ulehčené, abychom svobodně mohli zvolit tak, že to bude ke cti a slávě Boží a k blahu naší země.

 

A když už dětem budu povídat o modlitbě, vězme, že modlitbou také můžeme posunout k lepšímu naši dobrou volbu.

 

V modlitbě nikdy nemůžeme prosit o nic špatného, tak volme s modlitbou a dobře.

 

Pane, nauč nás modlit se... Pane, nauč nás volit... Matko Boží, přimlouvej se, abychom zvolili dobře.

 

To je ta modlitba, ve které jsou všechny naše potřeby.

 

 

Zobrazeno 321×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio