Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Paní z Lemberka

23. 9. 2021 14:00
Rubrika: Tábory a akce

Tak možná nejdříve hra, o kterou půjde: 

 

 

V Drahotuších, obzvláště ze začátku působení, jsme se hodně zabývali divadelními hrami. Dokud bylo nadšení a lidé, šlo to velmi dobře, pak už bylo méně a méně a na jiných stranách zase trochu více, ale vlastně dá se říci obecně, že jednou dole, jindy nahoře. 

 

Jako poslední takový velký divadelní projekt byl Dva mudrci z východu, kde jsem psal scénář, něco málo režíroval a taky a to hlavně hrál a kupodivu docela hlavní roli, kterou jsem se nikdy nenaučil. Hrál jsem v tom i vedlejší roli, kterou jsem naopak obstojně uměl, protože jsem si ji sám pro sebe napsal.

 

Už dlouho jsem nehrál divadlo a mám docela touhu se podívat na ona prkna, která znamenají svět. 

 

Nicméně mě nikdy neopustila láska k divadlu jako takovému, i jako prostý divák. A tak ve Václavově, kde máme skvělý ochotnický soubor, kdykoli mohu, rád zajdu. Zrovna brzy začne Václavovský kulturní podzim, však se podívejte: https://divadlo-vaclav.webnode.cz/o-nas/

Zvláště mě láká pondělní a úterní program, když u nás bude svatováclavská pouť.

No, tak dosud jsem si přihříval polívčičku na vlastním, nicméně v Zašové paní katechetka Eva mě loni pozvala na toto divadelní představení, které se odehrálo před zašovskou poutí, nebo resp. byl to první program loňské zašovské pouti. 

 

Velmi mě to oslovilo, měl jsem správný pocit, že už jsem tento soubor viděl hrát v Drahotuších a bylo to opravdu kvalitní.

 

Nemám však žádnou zásluhu na tom, že tuto hru přišli zahrát také do Vidče, moc jsem se na to těšil a také s dovolením jsem to natočil jen na mobilní telefon, který mi občas vypadl z rukou.

 

V kulturním domě hra vyzněla jistě trochu víc, protože v kostele jsou nevýhodou neprostupné lavice, takže není dost dobře vidět na všechny herce. V prostorách KD byl ten výhled úplně skvělý a skvělí byli také herci i zpěváci. Díky moc za tento krásný zážitek.

Zobrazeno 356×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio