Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Chystáme se za papežem na Slovensko

Papeže Františka jsem neviděl ještě z blízka a tak, když bratři Slováci se těší jeho návštěvě, těším se i já, že papež nám bude tak blízko a tak z farnosti Zubří se domlouvám s kamarádem a brzy učiníme registraci: https://www.navstevapapeza.sk/sk

 

A teď je hlavně důležité se modlit.

 

18.8. při papežském požehnání jsem provedl svoji registraci na pouť do Šaštína a čekám na odpověď. Přemýšlím ještě nad Prešovem, večer se uvidí víc.

 

19.8. se registruje i Tomáš, takže budeme nejméně dva. Schvalování registrace trvá déle, než jsem čekal, mail informuje o několika dnech.

 

24.8. píšu mail na registraci, kde se zdržuje schválení moji přihlášky. Jsem pokorně požádán o trpělivost, má přihláška je v pořádku a je mi také sděleno, že ke konci týdne nebo začátkem dalšího dostanu informace a několik dní před odjezdem pozvánku. Farnost Valašské Meziříčí vypravuje autobus.

 

2.9. je onen začátek týdne, přestože už je čtvrtek. Pravděpodobně na Slovensku schválili místo týdne čtrnáctidenní, ale budiž, konečně ve 13:45 mi přišlo, že mám vše v pořádku a mám očekávat vstupenku, kterou si mám vytisknout.

 

10.9. Vstupenka dosud nepřišla, ale jistě přijde. Web návštěvy papeže již obsahuje program a dává přehled, jak bude celá návštěva organizována. Tisknu si průběh bohoslužby v Šaštíně s papežem.

 

12.9. na Jméno Panny Marie a posvěcení kostela sv. Kateřiny v Zubří byl naplněný den nejen bohoslužbami a setkáními, ale také jsem se sešel s Tomášem, abychom zcela konkrétně naplánovali co nejvíce, i když ještě nemáme vstupenky. Na Slovensko přijel papež František, nestíhám však sledovat jeho cestu.

 

13.9. na sv. Jana Zlatoústého jsem převážnou část věnoval náboženství, ale také tomu, co jsme si zadali splnit k návštěvě papeže Františka. Vyplnil jsem povinný formulář na Slovensko a vyměnil za 50 Eu Koruny české. Po mši svaté jsme se znovu sešli, abychom zkontrolovali, co všechno máme připravené a co ještě bude třeba. Vstupenky již máme, některé věci nás překvapili. Cestu papeže Františka na Slovensku jsem také nesledoval.

 

14.9. Dnes nakoupím potraviny, pojedeme na pohřeb paní kostelnice z Václavova, po něm asi ulehnu a půjdu spát, protože v 1:00 vyrážíme za papežem. Ani dnes mi nezbývá čas na to, abych sledoval liturgii z Prešova. O tom, co zažiji na této pouti budu referovat už v jiném zápisku.

 

 

Zobrazeno 582×

Komentáře

kacarovi3

To je akce pouze pro očkované neschválenou zdraví poškozující vakcínou. Proč chce papež zabíjet katolíky? I ty Vojto ses nechal nachytat ďáblem?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ahoj Pavle! Tak 1- papež přece není ďábel a nezabíjí katolíky. Abys o tom tak mohl uvažovat, musíš papeži dokázat úmysl škodit a vakcíně, že je to jed. Ad 2 Nedokážeš jedno ani druhé. Moje doktorka mi to řekla jednoduše: nikdo nic pořádně neví, musíte si to rozhodnout sám, očkuji v pondělí Jasonem. Nespletl jsem si to s princem Jasoněm a dobře si rozmyslel, byl jsem rozhodnut takto:

1. Očkování proti chorobám je věc obecně užitečná
2. Očkování proti kovidu je neprozkoumané s nedokázanými, jen předpokládanými výsledky
3. Má-li být prospěšná dostatečná promořenost a proočkovanost, je to užitečné
4. Otec arcibiskup prodělaje kovid "s očkováním samozřejmě počítá"
5. Je možné, že jsem kovid stejně prodělal a nepotřebuji složitou vakcínu
6. Očkovat se mi přijde praktické víc než test.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Pavle a ještě jedno, jako velký fanda soudruha prezidenta Zemana bys měl být pro očkování, protože soudruh prezident pro očkování je, ač z jiného důvodu, než já. Jinak je to pochopitelně vlastizrádce, jak už ho někteří politici aktivně nazvali. Mohu-li Ti doporučit, Jassona ještě stihneš.

https://vvrh.signaly.cz/2107/s-ockovanim-samozrejme-pocitam

kacarovi3

Vojto, nechal ses nachytat, jako mnoho jiných. Přitom je na netu o tom spoustu informací. Já odmítám testy, očkování i roušky. Každý má možnost volby. Jestli jsi tak slepý, že nevidíš podvody, tunelování zdr.pojištoven a drzost zlodějů, tak si dej i tu třetí vakcínu.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Pavle, dokonalost se připisuje jen Bohu. Zda jsem se nechal nebo nenechal nachytat, je na mém svobodném rozhodnutí. Internet není Boží Slovo a je na něm spousta blábolů. Pandemie není sice náboženský problém, ale je zde rozdělení. Kdo působí rozdělení víme, ale pokud to Bůh dopouští, má to ve své moci a není v tom politika plná podvodů. Je tedy potřeba rozlišovat a na základě toho se svobodně rozhodovat. Můžeme jít do extrému, ale raději ne, otázkou, co by na to řekl Ježíš a zda by se nechal očkovat, když se za nás nechal ukřižovat anebo co by na to řekl Pavel, který se nenechal křižovat, protože byl svobodný římský občan.

kacarovi3

Jen to dopiš, co by udělal Ježíš nebo Pavel. Šel by pro znamení šelmy?

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Pavle, nemíchej zbytečně biblické knihy. Znamení šelmy je kniha Zj od Jana. Podívej se třeba, a to papež kázal, na to, jak Ježíš uzdravoval malomocné. Zkus si uvědomit, co to je malomocenství, jaká velká hrozba to byla v té době, jak museli volat "nečistý" by je nikdo nepotkal a tu se chtějí proti předpisům setkat s Ježíšem a on jim po uzdravení řekne "ukaž se knězi", tedy vše přesně podle Mojžíšova zákona. Ale rozjímat nad tím musíš ty sám a doporučuji ti přečíst si od sv. Pavla list Galaťanům (protože toho napsal hodně, tak alespoň ten), sic tam nenajdeš nic o očkování, ale ještě mě napadá i starozákonní pohled na měděného hada. Já Ti nechci psát hotovou odpověď. Chceš-li se bavit biblicky, pak rozjímej a přemítej, co bys dělal podle Božího zjevení Ty. Tak to vypadá, že máš odpověď ...

Vojtěch Hýbl (VVRH)

...a snažíš se mě natlačit do té svoji. Jenže jsme na cestě a musíme se rozhodovat každý zodpovědně sám za sebe.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jo a ještě mimochodem, prosím, pokud chceš dál mě přesvědčovat ohledně očkování, dělej to pod články, které jsou k tomu, já průběžně sleduji dění na svém blogu, tak např: https://vvrh.signaly.cz/2107/s-ockovanim-samozrejme-pocitam

kacarovi3

Myslím, že tu už není koho přesvědčovat.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ano, stojím si za svým.

Jako katolík bys měl (už to asi nestihneš na Slovensko) mít touhu setkat se s Petrem tohoto času.

Máme svobodu a proto si myslím, že po stránce víry ve vzkříšení rozhodně není důležité zda jsi či nejsi naočkovaný.

Co se týče onoho "znamení šelmy", věz, že Bible je psána pro každý čas, nikoli jako proroctví do budoucna, jako nějaká kniha věštby či horoskop.

V každé době má šelma své znamení a my máme odhalovat znamení šelmy v sobě (protože také Boží Slovo je poselství pro mě i pro tebe) a nenechat se šelmou zlákat. V tomto ohledu je třeba říci, že papež ani očkování není tou šelmou. Tím znamením šelmy je pýcha a pokušení být větší, než Bůh.

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio