Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Proč Signály?

12. 7. 2021 9:51
Rubrika: Jen tak

Stále víc vidím, že na Signálech se méně a méně komunikuje a je to objektivní i vzhledem k tomu, jakou četnost má přečtení článků a že při desítkové četnosti není velký problém mít nejčtenější článek. Zdá se, že poslední dobou se toho na Signálech moc nemění, ale to není úplně špatně, nicméně není to moc podle lidské přirozenosti, protože "když se v světě vše mění, ty sám jsi bez proměny..." 

 

Takže Boží ideál je bez proměny a vše ostatní v řádu se měnit má. Možná je ideál, když se toho nemění z našeho lidského pohledu zas tak moc. Ony překotné změny totiž mívají strašně moc odpadu, zatímco změny pozvolné mají odpadu podstatně méně.

 

Za tu dobu, co jsem na Signálech se toho změnilo docela hodně a i z mého pohledu to vypadá, že ony překotné změny mají často za následek onen velký odpad zájmu. Vlastně jsem si povšimnul, že už ani pod články se moc nediskutuje a často, když si znova otevřu Signály, málokdy vidím malá červená kolečka, která mě upozorňují na nějakou změnu, někdy až tak, že se mohu cítit na Signálech osamocen.

 

Někteří mí přátelé, dříve na Signálech hodně aktivní, nepokrytě se přiznávají, že tu nebyli několik měsíců. Já osobně taky už nejsem na Signálech úplně každý den a většinou, když nějaký ten den chybím, po tom krátkém čase se nějaká ta změna najde. 

 

Taky, když napíšu článek, tak během dne se objeví ke 20 přečtením, což před několika lety ještě byl počet za několik minut, až tak, že jsem jednou nějaký jeden kritický článek po 10 minutách existence smazal, že jsem nechtěl škodit víc, než to bylo nutné. Toho se teď bát až tak nemusím, protože jsem si jistý, že todleto si přečte jen několik málo lidí.

 

Mě osobně na Signálech nejvíce drží blog, který si zde vedu, ale vedu si ho hlavně proto, abych sám mohl sáhnout po svých životních pramenech a podívat se třeba pár let zpět, jak jsem kdy co viděl. Fotky tu jde také vkládat a vést společenství, zvláště společenství živého růžence, které tak nějak udržuji i vlastní modlitbou. 

 

Prostředí na Signálech se asi hodně změnilo, ale snažím se mu tak nějak přizpůsobit a taky zároveň čím dál tím víc vidím, že na Signálech jsem tak trochu nenápadný a tím více svobodný, že se nemusím tolik ohlížet na to, že bych svou činností či provokativností pohoršil příliš mnoho lidí. 

 

Jsem na Signálech hlavně proto, že se tu stále ještě cítím dobře i přes všechny ty mouchy, které ty Signály narušují. Signály jsou pro mě pořád dost křesťanskou sítí.

Zobrazeno 1053×

Komentáře

vildatom

Taky jsem Vojto nad tím poslední dobou přemýšlel, že na Signály moc lidí nechodí. Je to možná dáno přesně jak říkáš těma horečnýma změnama, které tady v minulosti proběhli. Nicměně to nebude jenom tím. Sice jsem už nějakou chvíli out z toho, nicméně párkrát jsem si všiml, že i spousta společenství ať už to mladých, tak i ostatních se často rozpadlo nebo se schází minimálně. Sice by mohl někdo namítnout, že to je Coronou nicméně tento trend jsem spatřil ještě před tím.

Lucullus

Pro mě osobně je na Signálech nejdůležitější, že je to křestanská sít´. Ono nic není ideální, církev, lidé nikdo. Můžeme nadávat na to či ono já však věřím, že tam, kde je základ Kristus stojí zato vytrvat...

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Taky je možná potřeba říci, že se obměnila generace.

O Signálech jsem věděl už kolem r. 2006 (registroval se 2008 někdy na podzim), což je úctyhodných 15 let.

Za tu dobu ti, kteří byli mládežníci, si často našli partnery a už mají děti (možná proto jedno z nejaktivnějších společenství je ŽMM) a také jiné starosti.

A nejaktivnější bloger, z těch starších uživatelů na Signálech, zřejmě už tehdy byl dědou a stále Signály aktivně podporuje a přispívá četnými a velmi dobrými články.

Signály sice nemají toho mládežnického ducha, jak jsem poznal na celostátním setkání mládeže v Klokotech u tábora, ale stále mají co říci.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio