Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Řád zlaté vařečky

Když už nás pouští do školy, tak jsem zase rozjel nezdárného katechetu. 

 

Třeťáky, které připravuji k prvnímu svatému přijímání jsem většinou přes You tube naučil všemu, co podle metodiky umět mají a průběžně si zkouším, že látku 3. ročníku zvládají skutečně skvěle a dokonce jsou schopni i nesměle vyprávět, načež spoléhám hodinu příští, neboť po vzoru "Hry na učitele" jsem jim slíbil testovací hru "Učitelem na 2 minuty", abych je měl proč a z čeho známkovat. 

 

V hodnocení budu velice přísný a striktní, vždyť jsou to třeťáci: "1 chyba = náboženství za 4, 2 chyby za 2 minuty učení = za 5, propadnutí z náboženství, bez chyb si rozmyslím, zda dám za 3, protože na 1 umí jen svatá církev a na 2 možná pan katecheta, ale to spíš více pan farář, vlastně pan farář je církev." - No, raději se do toho moc nemotat, máme být milosrdní, takže... no, samozřejmě, překvapení na vysvědčení. 

 

Dnes v náboženství jsem rozdal 3 jedničky, jednu za umění se rozdělit a dvě za splněný zcela dobrovolný domácí úkol - napečení placky, která má stejné nebo podobné ingredience, jako svatá hostie - tedy mouka a voda. 

 

Placku jsem dělal také já, takže jsme byli 3 soutěžící o zlatou vařečku. Jak se nakonec ukázalo, jsem přece jen pan katecheta, nikoli kuchař, tak doufám, že se rodiče nezhrozí při pozorování videa, jak pan katecheta peče placku, rozumějte, nemám to v náplni práce a nevím, zda je to aspoň pořádná zábava.

 

Unichipsy bohužel nebyly, tak mě nic jiného nezbylo, než udělat alespoň tuto drobnou náhradu. Každé z dětí, které doneslo na ochutnávku svůj výrobek, mělo tu věc chutnější, než já a zlatou vařečku vyhrála na základě ta nejlepší, která domácí úkol předala odbornici, vlastní mamince a na rozdíl ode mě to dělala opravdu v troubě. 

 

Já jsem takový trouba, že ani nevím, jak se trouba zapíná, neboť když jsem pekl kuře, to už je moc dávno a již dlouho jsem to nepotřeboval. Tak tady je můj pokus o vaření placky:

 

Zobrazeno 413×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio