Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Očkování jako praktická záležitost

28. 6. 2021 6:46

Normální, běžné očkování je záležitostí lékařů a praktický lékař hlídá, aby se něco neprošvihlo. Moje praktická lékařka tyto věci hlídá víc, než vzorně a tak jsem k ní směřoval svůj dotaz, zda se očkovat a zda mi to neublíží a dostal i uspokojivou odpověď, protože nikdo nic pořádně neví, musí si to rozhodnout každý sám.

 

Do tohoto času jsem byl testován vždy před výukou náboženství testem, o kterém jsem nikdy nevěděl, jak dopadne, ale zvyknul jsem si, že dopadl vždy dobře. 

 

Ovšem s koncem školního roku už nebudu mít testy od školy. Dnes nejdu učit a netestuji se, protože test mi zaměstnavatel již dávat nemusí, mám nárok na 1 týdně zdarma kdekoliv a dokonce i na PSR 2x měsíčně, jenže takhle shánět pravidelně testy se mě nechce, do hospody občas potřebuji, ke kadeřníkovi to sic nepřeháním, ale taky je to žádáno, na dovolené tím více a taky na tábory. 

 

V tomto ohledu testy o prázdninách jsou velmi nepraktické. Zda jsem kovid prodělal, to nevím a i kdybych věděl, tak nemám žádné potvrzení o tom, zbývá mi už jen věc očkování. 

 

Reakce mé paní doktorky byla rychlá, napsala mi svůj odborný pohled téměř okamžitě, já jsem souhlasil i s jejím rychlým řešením a konkrétní nabídkou. A tak dnes místo testu, čeká mě vakcína a doufám, že to stihnu.

 

Ono totiž práce jako na kostele, je opravdu skutečně moc.

 

Tak jen takový malý přehled jen uplynulého víkendu: 

 

Pátek - práce v Galerii Kostnice 10-16h, mše svatá, posezení s návštěvou. Před tím nákup do práce, po práci koupit dárek k 70. Sobota - dopoledne farníci připravují odpoledne, hned po mši sv. v 6:30 je takové neformální setkání, uklízí se na faře, do toho studuji. Odpoledne pak pozvání na 70, následně od 15h, což se jen tak nestihne, pozvání chrámového sboru, až než se setmí, je fara prázdná a klidná. Neděle - 6:30 se ještě ani nestihnu obléci a už zvoní zvonek a prví požadavek co nejrychleji vyhovět, abych nemusel do kostela spěchat v trenkách, ale v obleku hodném oslavy, pak jít na mši svatou, po ní posnídat, posedět, jít na další mši, čtvery křtiny, slavnostní oběd, na který jsem byl pozvaný, pak dokončení včerejší party, evangelizační buňky, telefonáty rodiny, drobné vyřizování. Po klekání odzvoněném ve 20:30 teprve začíná na faře klidný režim. Ano, ten víkend byl plný setkání.

 

Nicméně jsem upřímně rád, že zuberská farnost je farnost skutečně živá, člověk si ji může užívat od brzkého rána do pozdní noci.

 

A dnes jsem vstal v 5:30, nachystal si věci na úřad, který musím navštívit o hodinu dřív, abych stihl očkování, což ještě nevím, zda mi projde před tím úřadem, který je snad nejvíce papírový. Jaké bude očkování, vím jen firmu, ale nebojím se toho.

 

A to raději nepopisuji minulý týden, kdy v neděli jsem vstával ve 4:00 a končil ve 23:00, ale bylo to velmi krásné, však jsem to tu popsal v jiných článcích a poslední týden školy, kdy poslední náboženství se oslavovalo od rána do večera setkáním zuberských katechetů, z kterého jsem pak utíkal vyučovat začínaje až po táborák toho dne konče. Středa a pátek v galerii, čtvrtek mezi tím výlet se svými třeťáky, úterý jsem se mohl učit, což jsem pochopitelně i dělal, protože zkoušky jsou zkoušky.

 

S takovou frekvencí setkávání je skutečně vhodnější dát se očkovat než neustále testovat.

 

Asi by toho bylo ještě hodně co psát, ale myslím si, že to stačí. 

Zobrazeno 654×

Komentáře

ChrisDos

Vojtěše, už jsi asi rozhodnut, ale kdyby ses náhodou ptal mě, jako zdravotníka, tak na vakcínu bych rozhodně nespěchala, ani kvůli zjevným výhodám, ba nutnostem. Ale ať Tě ochraňuje dobrý a milosrdný Bůh Otec a vyvede bezpečné z každé léčky.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ahoj Kiki, moje rozhodnutí o tomto je staré, byla to spíš otázka realizace. Chtěl jsem, aby se k tomu vyjádřil lékař, ale přesvědčil mě otec arcibiskup, když po prodelanem kovidu napsal v povzbuzení, že s očkováním samozřejmě počítám. Rozhodně mě odrazoval vánoční projev soudruha prezidenta, který pak i kvůli sputniku ministra zdravotnictví nazval vrahem 20 tisíců lidí. Paní doktorka mi nabídla Jasson a já zvážil, že pro mě je praktická, protože nevykazuje mnoho účinnosti a je jednodavkova a zároveň mohu spoustu věcí jednodušeji, než shánět pořád někde testování.

kacarovi3

Život je smrtelná nevyléčitelná nemoc, vždy končí smrtí ale někteří si myslí, že na to lidé našli lék v podobě vakcíny. Jinak si neumím vysvětlit, proč by si to nechali píchnout do svalů.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak především, očkování jsme v životě zažili hodně, dokonce očkování povinná a mnohá očkování zabránila šíření některých chorob. To, že na koronavirus je to poněkud rychlé, to je pravda. Možná místo na zvířatech, se testuje rovnou na člověku, nicméně věda je daleko a sic nebezpečí očkování jsou jistá a na některých lidech i zjevná, přesto denně se potýkáme s nebezpečími nejen nemocí, ale s mnohem závažnějšími, které ohrožují duši. Morálně máme chránit život svůj i ostatních a dává-li vakcína naději na zkvalitnění života, pak je to dobrý důvod pro. Navíc jsem uvedl v komentáři hlavní argument pro a to je ten, že náš otec arcibiskup si zažil být na pokraji smrti a na základě té zkušenosti s očkováním počítá. Spíše mi přijdou nesmyslné argumenty proti životu nebo jak u soudruha prezidenta...

Vojtěch Hýbl (VVRH)

... ve jménu přátelství s možnými nepřáteli. Ne, že by Rusové byli nepřáteli (a máme nepřátele milovat, že?), ale jak to dělá soudruh prezident - no, líbil se mi můj brácha, který mu vždy fandil, když teď prohlásil, že by měl odstoupit tak, jak Benedikt XVI., ale na to náš soudruh nemá kůži.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio