Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Návštěva nemocných po dlouhé době

Nemocní se vždy velice těší na eucharistii. Když už nemohou do kostela, mají velkou radost, že je navštíví Pán Ježíš doma prostřednictvím kněze nebo alespoň přes mimořádného služebníka.

 

Vláda však způsobila v této věci velmi značné komplikace, když návštěvy stěžovala výmluvou na koronavirus, který ovšem, a to někteří nemocní zažili tvrdě na vlastní kůži, existuje.

 

Museli jsme tedy upustit od pravidelných návštěv většinou na první pátek a čekat na nemocné nebo jejich příbuzné, že si kněze povolají, když jejich touha bude akutní a v případě nebezpečí života dokonce nutná.

 

Moc jsem se tak těšil i já, že za nemocnými opět přijdu a povzbudím je nikoli svou přítomností, na to jsem moc slabý člověk, ale blízkostí Spasitelovou.

 

Protože už vládní síly dovolili a stav již není označován nouzovým, mohl jsem se těšit a byl potěšet opravdově na začátku Máje, měsíce Panny Marie.

 

A jelikož vláda zjistila také, že nám nemohla zakazovat zpěv, tak také na každé návštěvě jsme zazpívali píseň Panně Marii na poděkování.

 

Když jsem přišel k nemocným po těch 5 měsících, viděl jsem nejen na jejich tvářích opravdovou radost z návštěvy Spasitele. A to také mě činí velkou radost do srdce.

 

Když to píšu, bude mše sv. k Panně Marii, Prostřednici milostí, zrovna dozvonil zvon.  

Zobrazeno 599×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio