Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Když má pan farář narozeniny

Jistě víte, že občas mě potká básnické střevo. Tak je to někdy i při výuce náboženství, ale i při jiných významných příležitostech. Občas se to docela hodí a veršíky mě napadají přirozeně, žádná velká práce, spíše vynikající zábava, kterou lze bavit i ostatní.

 

Učil jsem třeťáky ve Vidči, které normálně učí pan farář a byli skutečně vynikající spolupracovníci na vytvářené biblické hodině o Zacheovi a o uzdravení ochrnutého, jak se to třeťáci učí.

 

K tomu jsem vymaloval už pro "své" třeťáky, kteří to už brali tyto pracovní listy: 

 

https://www.signaly.cz/fotky/79761/1660607

 

https://www.signaly.cz/fotky/79761/1660606

 

Byly to teda dvě vyučovací hodiny, víte, koronavirus.

 

https://www.signaly.cz/fotky/79761/1660608

 

https://www.signaly.cz/fotky/79761/1660609

 

A mezi tím, co videčtí třeťáci byli na obědě, namaloval jsem jim obrázky na tabuli.

 

Po hodině jsme ve Vidči objevili také Zacheův strom, ale nikomu to neříkejte, bude tam příští hodina náboženství. Já jsem ten strom skutečně viděl v Jerichu.

 

Před koncem jsem vyfotil některé děti, které mé dílo dokončily:

 

A ještě nesmíme zapomenout na to, že pan farář měl narozeniny, takže dřív, než jsem jel do Vidče, složil jsem mu básničku:

Tak to je vše. Pokračování příště.

Zobrazeno 570×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio