Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Sčítání, které nefunguje

27. 3. 2021 16:50

Máme povinnost sčítání lidu. Vždycky o Vánocích je úchvatný příběh Sv. Rodiny, kdy Josef hledá místo k bydlení a najdou jen stáj. Rodina byla schopna a ochotna kvůli sčítání vážit tak dlouhou nařízenou cestu a Matka porodila Spasitele. To je nejslavnější sčítání lidu za celé lidstvo. 

 

Když sčítal král David, vysloužil si trest za nedůvěru k Bohu.

 

Naše každých 10 let opakující se sčítání není jistě hřích, ale mnoho nepříjemností v sobě má. Vždycky v ten čas jsem musel být sečten doma. 

 

Letos se doma nesčítám, ale na faře v Zubří. Tedy, chtěl jsem se sečíst, ale drahá neschopnost těch, kteří byli ke sčítání pověřeni a pochopitelně veškeré neschopnosti, které teď prožíváme v boji se zákeřnou nemocí, mě naplňuje velkou netrpělivostí. 

 

Jak dlouho budeme snášet všechny ty neschopnosti současných vládních struktur. Snaží se nás naplňovat sliby, ale vidíme zcela jasně, že nejsou schopni zařídit vůbec nic. 

 

Jo, musíme to snášet, je to naše povinnost, dokonce povinnost křesťanská. Křesťan má umět vyhovět všem zřízením a modlit se za ně.

 

Místo vládce máme zrádce a místo vlády máme tu jen samé vady. 

 

Je čím dál méně toho, co funguje, zdá se, že všechno je marnost, jak nám praví Kazatel.

 

Ale i marné věci mají nějaký smysl. Jak najít, k čemu je dobré to, že skoro nic nefunguje? 

 

Na to máme jedině křesťanskou naději, která se neustále prohlubuje každoroční oslavou Krista vzkříšeného!  

 

Ta naděje není lichá, na rozdíl od toho, co je nám teď slibováno, abychom vydrželi i současné státní týrání pod dozorem všech těch tyranů, kteří nejsou schopni zajistit ani základní věci. 

 

Kéž bychom si to protilidské týrání státu pamatovali alespoň do voleb, že nám dávali jen falešné naděje na rozdíl od těch, kteří znají správný směr.

Zobrazeno 369×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak v 18:05 jsem sečten, ale otvíral jsem to před 15. hodinou.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jelikož jsem si nebyl jistý v některých odpovědích, dostal jsem pokyn, abych se sečetl znova, že platná bude pozdější verze - ale znova, to je úplně od začátku do konce, což v dnešní technické době je víc, než předpotopní způsob.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio