Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Příprava na volby

12. 2. 2021 22:18

Tak, jak známo, pan soudruh prezident, který nechce být dobrým vládcem, ale chce být jen vidět, už po vánocích ve svém projevu starce, kterému viditelně, zcela očividně, slábne rozum, již vyhlásil i termín voleb, takže máme dost času nad tím přemýšlet. 

 

Už tak celkem dlouho promýšlím svou volební strategii, která je velmi jednoduchá a naprosto jasná.

 

Podobně dlouho se mluví o spojování koalic a ten nápad se mi docela zamlouvá, byť k němu mám postoj kritický a stejně tak fandím ústavnímu soudu, který současný volební zákon shledal neférovým a dal tak příležitost naší drahé poslanecké sněmovně a váženému senátu sjednat ještě do voleb nápravu. 

 

Senilní soudruh prezident nečekal a hned využil možnosti, aby se mohl mstít, což jen dokládá jeho nekompetenci v prezidentské roli, mysleme si o tom, co chceme. Pana prezidenta jsem nevolil, takže z toho pro něj vyplívá povinnost být 100% a dělat výhradně správná rozhodnutí, která ovšem nepatří jemu a je 100% odpovědný za všechny negativní kroky a je třeba, aby si to zcela vylízal, že cokoli udělá, je naprosto a z principu špatně. Nevolil jsem ho, mám právo kritizovat. Komunistické předchůdce jsem nemohl volit ani kritizovat, byl jsem kluk a porevoluční prezidenty volil parlament z poslanců a senátorů, kteří byli řádně zvoleni v řádných svobodných volbách. 

 

Tak, jak tak, prezidentovo počínání v době koronaviru se rovná počínání nerozumného člověka, za které by se styděl každý zdravě myslící člověk se zdravým rozumem, jenže náš prezident nemá žádný stud a zdá se, že ani zdravou mysl, takže se nestydí dělat ostudu našemu národu před celým světem.

 

Avšak ať je, jaký je, přesto si zaslouží soucit a přes veškerý můj despekt taky vědomí, že je, kým je, a že se podle slov sv. Pavla máme za něj modlit a vyprošovat mu požehnání.

 

Z toho předpokladu vychází i má úvaha o strategii volby ostatních.

 

Současná koronavirová politika skvěle ukazuje, jaký kdo je, jaký má přístup k problémům a já jsem volič, ten, jehož povinnost je dát hlas někomu, kdo bude politicky odpovědný za další chod společného dobra ve státě. 

 

Současný neprodloužený nouzový stav, je-li to správné rozhodnutí, zcela ho beru a ukáže-li se jako špatné, jsou jednoznačně neschopní vláda spolu s ostudným panem prezidentem, jednoznačnými a jedinými viníky nastalého stavu spolu ještě s KSČM, kteří je rozmazlovali po celou dobu a SPD, kteří vidí zcela jen sebe a nebyli schopni se k tomu postavit, když místo komunistů mají stejný potenciál - měli jednoznačně dokázat, že neschválení nouzového stavu bylo tragickým omylem, za který mohou taky proto, že nouzový stav využívali (ti všichni jmenovaní) jen k vlastnímu obohacení a ne ke zlepšení nouzové situace, když sami podotýkali, že to vlastně nefunguje, nota bene, když ještě někteří jejich příznivci zcela okázale a před novináři se nestyděli porušovat opatření stanovená z nouzového stavu a nebyli okamžitě příkladně a řádně potrestáni podle míry porušení toho, co sami nechali nařídit. Není třeba psát tu jména, jsou víc, než známá.

 

Moje volební požadavky na jednotlivé volby obsahuje tento blog i v mnohých jiných článcích a myslím si, že své principy v zásadě moc neměním.

 

Hlavním předpokladem je, že volím já, já dávám svůj hlas, dávám ho s řádným a pečlivým rozmyslem, zcela zodpovědně.

 

Vždy, když přijdou volební lístky, velmi pečlivě je studuji jméno po jméně a ze všech stran, nevynechávám nikoho, přestože jsem rozhodnut, koho budu volit, kdo bude mít mých 100% a ke komu budu zcela kritický a po volbě, když se tam či onde dostane bez mého hlasu, budu maximálně či minimálně respektovat jeho existenci podle "politického vyznání", které je zcela klíčové.

 

Ten, komu já dávám svůj hlas, musí vždy a u všech druhů voleb mít jednoznačnou pravděpodobnost zvolení a zastávat hodnoty, které si myslím, že by měly být obecně zastávány. Když dám svůj hlas, dávám s tím i důvěru tak, že všechno, co bude konat (politik či strana), bude dobré a bude zastávat vždy vhodná stanoviska, i kdyby se ukázala jako špatná podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jak se bude starat o naplnění programu mi bude jedno, vždyť kvůli tomu volím, aby zastupovali taky můj zájem o věci společnosti, a budu ho respektovat se vším všudy na tom místě, na které bude zvolen. Bude mít mou 100% toleranci a důvěru.

 

Pak používám taky vynálezu volební kalkulačky, ale to pouze pro strany v parlamentu a z těch výsledků vydedukuji možnou toleranci špatných a zcela nekompetentních názorů těch, kteří můj hlas nedostanou, protože onen věnec vítězství může dostat jen jeden. 

 

Větší kompetentnost v řeči názorů mohou mít jen ti, kteří budou v přízni toho, který dostal můj hlas, přesto však se mýlí, i když třeba promlouvají stejně jako ten subjekt, který můj hlas dostal.

 

Politici neslušných a nedemokratických stran zásadně a úplně všechno dělají špatně, i kdyby se jim snad někdy něco dobrého nějakým nezáměrným omylem podařilo, a jednoznačně škodí národu a podvádějí důvěru svých voličů, že jim lžou jen, aby měli moc a koryto, ba by se dalo i tvrdit, že takové strany se dostaly na ona místa podvodem, jak shledal třeba i ústavní soud, když některé části volebního zákona označil za protiústavní - vždyť kdo o tom hlasoval? (Rozhodně ne dobré demokratické strany). 

 

Pokud jde ještě o kroužkování na volebních lístcích, zásadně kroužkuji, tak v případě koalic, volím stejně možnost jedné vybrané strany, takže kroužkuji ty, kteří správnou stranu zastávají. Partnery v koalici však respektuji a jejich náhledy vidím jako dobré, ale moji šampioni to umí mnohem lépe.

 

Jde-li o současnou zamýšlenou trojkoalici SPOLU, pak klidně a poctivě řeknu, že když byly jako tři samostatné strany, tak ODS měla ode mne status nevolitelnosti a TOP 09 status zrádců. Velice si však cením, že se dokázali dohodnout, chtějí být spolu a v současné době se dá jejich názorům celkem dobře naslouchat. Tuto koalici beru vážně a bude-li se jim nadále dařit, jsem připraven je volit tak, jak mám ve zvyku.

 

Když byla zamýšlena koalice KDU se STAN, byl jsem velmi rád, že k tomu nedošlo, nevěřil jsem tomu projektu a stejně tak jsem byl rád, že obě dvě strany se nakonec do parlamentu dostaly bez smluvené koalice.

 

Piráti jsou pro mě zcela nevolitelní a velmi vážně koketuji s otázkou, zdali jde ještě o demokratickou stranu, v koalici se STAN, kteří sic zřejmě nevolitelní, jsou snad alespoň demokratičtí, když mají jistou možnost pravděpodobné volby, vidím tuto variantu jako pro mě zcela nevolitelnou a nemožnou.

 

Současnou zcela neschopnou vládní koalici (ANO a ČSSD) není třeba komentovat, diskreditují se sami a spojence SPD a KSČM vidím jako zcela tragické, nedemokratické, naprosto iracionální, pro mě nevolitelné, jen pravděpodobnost nějakého zvolení mají, nikoli však ode mne.

 

Tak tedy kromě těch, které budu volit, jsou všichni ostatní podle českého filmu (jistě ho znáte) nedbalí, líní a neprospívají. Nebo z jiného filmu: nepotěšili mě, ani já je nepotěším!

 

To je normální politický boj.

 

V každém případě však platí, že výsledky voleb zcela přijímám a respektuji a poslouchám jen, koho chci, za ty ostatní se modlím, aby byli rozumní a nenadělali víc škody, než užitku.

 

Dobře rozhodují pouze a výhradně ti, kterým jsem dal hlas. Myslím, že nejsem sám, kdo to tak vidí.

 

Nemají to ti politikové lehké. Nechtěl bych rozhodovat jejich věci a proto je raději volím, aby rozhodovali oni a abych já to mohl vnímat, kritizovat i přijímat, aby nám všem bylo dobře na zemi, jak nám slibuje dodržování 4. Božího přikázání.

 

Politici rozhodují dobře nebo zle, jsou z Boží vůle nebo z Božího dopuštění:

 

"Neměl bys nade mnou vůbec žádnou moc, kdyby ti nebyla dána shora, proto mají větší vinu..." (viz evangelista Jan)

Zobrazeno 370×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio