Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Modlil jsem se růženec?

Dnes je památka Panny Marie Lurdské. Přezpíval jsem si dnes nádherný článek: Lurdská píseň aneb "Kde v údolí ku řece hora má sklon" | Blog u Ralfa (signaly.cz) 

Díky moc za něj.

 

Kdysi na nápěv Lurdské písně se nám podařilo sestavit růžencová tajemství: Lurdská růžencová | Já za to nemohu, to někdo jiný (signaly.cz)

 

Byl jsem v Lurdech: Lurdy 13. a 14.10. 2017 | Signály.cz (signaly.cz)

 

Tady je můj poutnický deník: Poutní deník Lurdy - Fatima - Monserrat | Já za to nemohu, to někdo jiný (signaly.cz)

 

Od té doby, co jsem tam byl (při 100. výročí Fatimy měsíc od národní pouti ve Fatimě), bylo už velmi málo dní, kdy jsem z nějakého důvodu opomněl se modlit alespoň 1 růženec denně, ale stala se jiná nevýhoda a to občas rutina: třeba minulou sobotu jsem přemýšlel, zda jsem se růženec modlil a z počátku jsem si nemohl vzpomenout. 

 

Pak mě napadly přesně i čas a okolnosti, že to bylo před večeří a že jsem tím růžencem spíš odpočíval po celodenním on-line studiu (od 8:50 až do 16:30 s malými přestávkami, největší byla na oběd).

 

On-line studium je opravdu velká dřina. 100x raději bych se projel do Olomouce a zpět, než zažívat, že odpočívám pak natolik, že si pak ani nevybavuji, že jsem se modlil. Naštěstí jsem měl ještě dost sil si na to vzpomenout.

 

No a tuto dřinu zakoušejí všichni školáci, vůbec jim to nezávidím a učitelům taky ne. Národ to vládě a nejneschopnějšímu prezidentovi nezapomene. V historii budou ti, kdo naši zemi uvrhli do nesvobody a otroctví.

 

Ano, hloupá a neschopná česká vláda, která spolu s loutkovým prezidentem utlačuje každého člověka v zemi kromě sebe, se snaží potlačit i to, abychom se mohli v klidu a zbožně modlit a nakládají na nás břemena, která nejsou ochotni nést ani v nejmenším, chtějí si z nás udělat otroky a proto nám vše ztěžují, tak jak neúspěšný egyptský faraon izraelitům.

 

Panna Maria mi tak krásně ukazuje, že v modlitbě růžence mám obrovské rezervy.

 

Zobrazeno 447×

Komentáře

Asterix

Taky jsem zastáncem osobního setkávání na fakultě,a le je fakt, že teď když covid dostal i mne, tak se mi minulou a tuto sobotu online výuka poprvé konečně hodí - jinak bych přijet nemohl.

Asterix

Jinak česká vláda je možná hloupá a neschopná, ale problém s virem je celosvětový. Nikde si s tím pořádně nevědí rady, všude vaří z vody a topí se.... - v čem, si jistě doplníš

Vojtěch Hýbl (VVRH)

...jako egypťané v moři. Problém je, že naše vláda se biblicky chytá spíše faraonova přístupu, než myšlenky vysvobození z virového zajetí. Jdou na to naprosto a zcela špatně. Ostatně sami na svých příkladech ukazují, že nejsou schopni ty pravidla dodržovat. Když už něco kopou, mají to kopat důstojně a bavit se se všemi, co k tomu mají co říct. Myslím, že on-line by mohlo fungovat tak, že zdraví by se účastnili výuky a pro nemocné by se on-line natáčelo přímo ze třídy, byla by tak zajištěna 100% docházka. Po celou dobu by se držely rozestupy a veškerá hygiena a nákaza by nebyla pravděpodobná.

Vím, že se to nedá srovnat, ale když jsem ještě jako středoškolák přijel na internát po nemoci, načež bylo zjištěno, že ta nemoc byla salmonelóza, hygiena to nahlásila do školy pro případ, že ...

Vojtěch Hýbl (VVRH)

... bych přijel a když jsem teda večer přijel, hned mi to sdělili spolužáci a paní vychovatelka mě okamžitě vykázala na marodku a na všechny WC instalovala desinfekci, kterou museli všichni používat a druhý den jsem jel zpět domů a poctivě se léčil, držel dietu a nestýkal s ostatními.

Nemyslím si, že na koronavirus jsou potřeba takové manévry, jaké se dělají. Jistě by stačilo chovat se bezpečně - vědět, že to tu je a dělat vše proto, abych držel sebe i okolí ve zdraví fyzickém i psychickém.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Samozřejmě situace je podstatně vážnější a moc se těším, až se zruší nouzový stav a budou platit jen rozumná a smysluplná opatření.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio