Vymlouvat se, to by mi docela šlo. A tak tu píšu takové zajímavé i nezajímavé věci. Něco, co jsem zažil s Bohem či s blížními nebo co mě zrovna napadlo.

Slavíme 110. narozeniny

Pán prstenů začíná oslavou 111. narozenin teoreticky živého hobita, který existoval pouze ve fantazii autora onoho slavného díla. Oslava to byla velkolepá a odvíjí se od ní celý dramatický a napínavý děj.

 

Jak jsem psal před krátkým časem v článku, naše babička měla 110 let od narození a můj tatínek dal na mši svatou za babičku právě na dnešní den. Na rozdíl od Pytlíka však to byla žena skutečná, která zemřela ve 83. roce života.

 

Z dnešní mše nedělní slavnostní mše svaté se stala vynikající rodinná sešlost i s vědomím, že slavíme narozeniny (pra) babičky. 

 

Mše svatá je skvělým začátkem oslav, když jako křesťané jsme si vědomi toho, že smrt je přechodem do života a že vyprošujeme naší drahé a celé rodině věčnou radost u Boha.

 

Ano, prožili jsme dnes krásnou, velkou, rodinnou slavnost. Mše svatá byla za babičku Hedviku a také živou a zemřelou rodinu a za duše v očistci.

 

Po mši svaté jsme byli všichni společně ještě u jejího hrobu, pak byl oběd a krásné rodinné odpoledne u nás doma.

Zobrazeno 380×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tak cestou zpět do Zubří jsem stihl i celý růženec a před tím část on-line koncertu farnosti ve prospěch Tříkrálové sbírky: https://www.youtube.com/watch?v=z5I2jMuyGCg&feature=youtu.be

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Taky v Drahotuších někdo přehlédl vlak, odpočinutí věčné, dej mu, Pane... a proto se zpožďovaly další vlaky, takže i s nemocnou nohou jsem musel běžet na autobus, jelikož ČD jsou neúprosné v čekání dlouho a na další vlak bych porušil vyhlášku o zákazu vycházení a nevím, jak bych to policistovi vysvětloval. Už tak jsem měl na mále, když doběhnutý autobus přijel do Zubří ve 20:17 a já, než jsem se dokulhal na faru, tak bylo 20:55 (normální chůzí bych byl 20:27. ČD prostě nemají ohled na lokální spoje. Docela mě to rozhodilo, ale žiju a dál uvidíme, zda budu chodit, když jsem byl donucen nelegálně běhat.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Jo, tak už je to i ve zprávách. Díky, Kubo.

V Drahotuších však jde o dlouhodobý problém, protože podchod, který tam postavili někdy po roce 2000 je pro všechny cestující obrovskou zacházkou a tak mnoho lidí si takto krátí cestu naprosto běžně. Já jsem tam podchod vždy dodržoval a tím více za tmy. Škoda, že článek nepíše jména (to samozřejmě nemůže, ovšem mám si to jak zjistit) ani pokuty za závažné porušení předpisů. Myslím, že se to tam děje +/- 1x za 10 let, což je na tak malé městečko docela slušná frekvence nehod.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

O mně

Vojtěch Hýbl (VVRH)
na signály.cz

Co zatím jsem? Inu, jsem Vojta. Pocházím z Václavova. Vystudoval jsem maturitní obor Knihkupec v Luhačovicích, postupně se ze mě stal pastorační asistent v Drahotuších a teď jsem čerstvě dokončil bakaláře teologických nauk. Ano: "Sedm let jsem v Písku študýroval... (pardon v Olomouci) ani jednu Pannu nemiloval... (to nevím, jestli je pravda)..." a tak se snažím s pomocí Boží alespoň něco dělat dál na cestě do nebe.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio